Лікарі розповіли про небезпечну недугу короля Чарльза
Лікарі розповіли про небезпечну недугу короля Чарльза

Лікарі розповіли про небезпечну недугу короля Чарльза

«Ковбасні пальці» короля Чарльза – термін, який він сам використовував – тепер добре відомий мем у світовій спільноті, а «пальці короля Чарльза» є одним із найпопулярніших пошукових запитів у Google, пов’язаних із монархом. Менш відомий той факт, що пальці на ногах Чарльза так само опухли. Про це пише видання DailyStar.

Журналісти вперше помітили це у 2019 році, коли Чарльз відвідав сикхський храм у Нью-Делі та зняв взуття. На фотографіях добре видно, як його пухкі пальці на ногах стирчать з-під штанів костюма.

3_Royal-visit-to-India-Day-One.jpg (44 KB)

Незважаючи на те, що пальці ніг і рук Чарльза виглядають схожими, лікар Гарет Най, старший викладач фізіології Честерського університету, сказав виданню Daily Star, що ці захворювання «суттєво відрізняються з точки зору здоров’я всього тіла». Лікар Най раніше визначив дві найімовірніші причини набряку рук – артрит і набряк (скупчення рідини в організмі).

Лікар Най пояснив, що причина набряку залежить від того, чи є він гострим чи хронічним, тобто розвивається він раптово і триває короткий проміжок часу або розвивається поступово протягом тривалого періоду часу.

«Очевидно, що тут потрібно думати по-іншому – гострий набряк може свідчити про тромбоз глибоких вен або захворювання нирок. Якщо це хронічне, ми можемо шукати такі серцево-судинні проблеми, як серцева недостатність, захворювання нирок або печінки», – зазначив лікар.

1_GettyImages-1184262696.jpg (80 KB)

Однак все може бути не настільки погано, і пояснення може бути іншим. «Це може бути пов’язано або з безперервним сидінням із зігнутими ногами протягом тривалого періоду часу, що часто зустрічається у літніх пацієнтів, які довго сидять, або з тривалим стоянням, оскільки літнім людям важче повертати кров стопи і гомілки під час стояння через зміни в серцево-судинній системі», – продовжив лікар Най.

Источник материала
loader
loader