12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
З Фірташем у ЄС не пройдете, – Давидюк про те, чому справа проти олігарха з'явилася лише зараз
З Фірташем у ЄС не пройдете, – Давидюк про те, чому справа проти олігарха з'явилася лише зараз

З Фірташем у ЄС не пройдете, – Давидюк про те, чому справа проти олігарха з'явилася лише зараз

Фірташ – церосійська консерва, яку в Україну привели кримінальні елементи держави-агресорки. Вона підпорядковувалася безпосередньо Владіміру Путіну. Про це 24 Каналу сказав політолог Микола Давидюк.

"Путін мав Фірташа, мав Медведчука, мав ще пару таких олігархічних "тєлєжок", які тягнув за собою. І вони тут фінансували російські ЗМІ, російські партії, російських блогерів, російський порядок денний. Це дуже чітко треба розуміти", – наголосив Давидюк.

Захід подав сигнал

Як зауважив політолог, усі бачили що відбувається, але усім було зручно. Фірташ спокійно сидів під домашнім арештом.

"Щоб ви розуміли, це цілий квартал у Відні – комплекс будинків, де він з прислугою, охороною, фінансистами, повіями живе там собі і відпочиває. Це не домашній арешт, коли його закрили у квартирі 30 квадратних метрів, і він не знає, що робити. Далеко ні", – пояснив Давидюк.

Крім того, це дзвінок із-за океану. Мовляв, надто добре йому там, він пережив революцію, дві війни, тож настав час "звільняти леопардів". Мовляв, ми Фірташ-фрі, нехай їде в Штати та відповідає, як і Павло Лазаренко.

Для США Фірташ не менш важливий, ніж Віктор Бут. Його обміняли, тепер потрібен інший. Камера Бута холоне. Це питання нагадало, що Фірташ існує. Ми ж забули, що він – російський олігарх, друг Віктора Януковича, людина, яка засаджувала корупцію,
– констатував політолог.

Він же десь далеко, а нам нагадали. За словами Давидюка, Фірташ навіть не знав, куди витратити супермаленькі гроші – 18 мільярдів.

Давидюк про хаос у Москві, корупційний скандал та плани Китаю: дивіться відео

Потрібно завершувати з олігархами, які "з'їдають" державу

На думку Давидюка, ми сьогодні програємо олігархам. Вони затаїлися і "з'їдають" державу.

"Яйця купували по 17 гривень, було 13 мільярдів на закупку, 300% накинули, 2/3 намагалися витягнути. Фірташ ще 18. То ці топ-100 олігархів з'їдають нам трильйон, а то й два, а ми лохи, останнє віддаємо, недоїдаємо, недосипаємо, усе на державу, бо її треба рятувати. А вони державу доять", – сказав політолог.

В них теж там система донатів, продовжив він, тільки люди державі дають, а олігархи навпаки – беруть у держави. По 20, 30, 100 мільярдів, хто як "заробив". Тому їх треба добивати.

Судді, російські війська та олігархи – це топ-3 зла в Україні, які мають згоріти разом із завершенням війни. А краще почати з них зараз. Нам Захід про це "маякує". Ми не самі це вигадали, він би жив ще довше і підтримував усіх, кого треба,
– відзначив Давидюк.

Захід чітко сказав нам, що з цим персонажем ми до ЄС не пройдемо. Зачистка суддів та олігархів – це підготовка до вступу у Євросоюзу.

"У вушко голки з Фірташем і рештою комарів – не пройдете. Хочете входити? Входьте як нормальна держава, як входила Польща, Румунія, Словаччина, Хорватія. Цих Фірташів не було, і Всеволодів не було. Там були нормальні порядні люди, які працювали на державу, платили податки і слухали закон, а не продавали його", – зазначив Давидюк.

Щодня ця "банда" гвалтувала конституцію та бюджет. Тому із цим, безумовно, потрібно завершувати якнайшвидше.

Що відомо про справу проти Фірташа

  • СБУ повідомила про підозру українському олігарху Дмитру Фірташу. У фірмах мільярдерапроводять обшуки.
  • За матеріалами слідства, підконтрольні Фірташу компанії, як от "Регіональна газова компанія" та "Йє енергія", купували газ у нього ж самого. На цій схемі розкрадалося понад 70% коштів, які були призначені для купівлі блакитного палива.
  • Представники СБУ та БЕБ наголосили, що за 7 років таких махінацій компанії Фірташа завдали збитків державі на 18 мільярдів гривень.
Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом