5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Майже на 42% дорожче: українцям показали нові ціни на сало, дозволити стало важче
Майже на 42% дорожче: українцям показали нові ціни на сало, дозволити стало важче

Майже на 42% дорожче: українцям показали нові ціни на сало, дозволити стало важче

Сало – улюблений продукт українців, який за останній рік помітно додав у ціні. Втім, з початку 2023 року в Україні спостерігається низхідна тенденція. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Так, споживча ціна сала у квітні 2023 року була стабільною – 167,12 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні вартість продукту була дещо вищою – 167,33 гривні за кілограм.

Сало. Фото: скрін youtube

Утім, якщо порівнювати вартість сала із квітнем минулого року, то продукт злетів у ціні на 41,9%. Весною 2022 року цінник був на рівні 117,8 гривні за кіло. При цьому у Державній службі статистики наголошують, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Ціни на сало, скріншот: YouTube

У травні цінники сало помітно змінилися. Так, за даними Мінфіну, середня вартість домашнього сала досягла 185,00 гривні за кіло, що майже на 5 гривень дорожче, ніж у квітні. Водночас солоне сало подешевшало із 261,27 до 255,50 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українські супермаркети встановили нові ціни на сіль та популярні спеції: платити доведеться більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сіль, цукор та борошно: супермаркети перерахували ціни на базові продукти, скільки доведеться заплатити українцям.

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом