Готувалися до підриву Каховської ГЕС давно: експерт – про мету окупантів
Готувалися до підриву Каховської ГЕС давно: експерт – про мету окупантів

Готувалися до підриву Каховської ГЕС давно: експерт – про мету окупантів

Андрусів порівняв підрив Каховської ГЕС з терором у Бучі і заявив, що масштаб катастрофи буде зрозумілим лише згодом.

Російські окупанти готували підрив Каховської ГЕС вже давно. Очікувати на такі дії ворога можна було ще 2022 року.

Про це заявив колишній радник керівника Офісу президента та міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

"Вони давно підготували цей теракт, ще минулого року можна було очікувати, що вони це зроблять. Місяць тому було повідомлення, що вони евакуюють Нову Каховку. Навіть була помилкова інформація, що вони її взагалі залишили. Насправді вони вже давно до цього готувалися, щоб протидіяти нашому контрнаступу. Але не таким чином, щоб віддати нам міста, а щоб підірвати Каховську ГЕС. Вони дуже сильно боялися нашого потенційного штурму і десанту, і таким тваринним методом вони вирішили цьому протидіяти", – зазначив Андрусів.

За його словами, росіяни застосували нову зброю, але не ядерну, а потужну екологічну зброю, завдаючи страшної шкоди екології і значним територіям. Йдеться про сотні квадратних кілометрів. Андрусів зазначив, що тільки через деякий час українці зрозуміють масштаб катастрофи, яку організували окупанти.

"Це війна поза правилами, тому що навіть Женевськими конвенціями дамби захищені, їх не можна підривати. Росія показала, що вона воює без жодних правил. Я не бачу, що вони могли виграти особливо від цього кроку з точки зору якоїсь військової тактики чи стратегії. Це такий самий злочин, як у Бучі – ви може й виграєте, але ми вам такої біди наробимо, що вона з вами буде роками", – підсумував він.

Раніше в Офісі президента повідомили, де найскладніша ситуація після підриву окупантами Каховської ГЕС.

  • Підрив Каховської ГЕС: онлайн-трансляція подій
  • Байден прокоментував підрив Каховської ГЕС
  • Чи завадить українському контрнаступу підрив Каховської ГЕС: відповідь Данілова
Источник материала
Поделиться сюжетом