"Час на вето вийшов": Зеленський розповів, що планує робити зі скандальним законом про містобудування. Відео
"Час на вето вийшов": Зеленський розповів, що планує робити зі скандальним законом про містобудування. Відео

"Час на вето вийшов": Зеленський розповів, що планує робити зі скандальним законом про містобудування. Відео

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що не накладатиме вето на скандальний закон №5655 про ліквідацію інспекції з містобудування, оскільки для цього вийшли всі терміни. Однак він готовий піти назустріч усім, хто виступив категорично проти цього нововведення та вбачають у ньому велику фору для корупційних схем.

Про це політик розповів, відповідаючи на запитання співробітників ЗМІ у день журналістики 5 червня. Представники провідних українських ЗМІ зібралися в конференц-залі Офісу президента (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

"Я запропонував нашій команді зібрати для мене мерів обох сторін з ними поспілкуватися, мені потрібно зібратися з керівниками тих чи інших громад і поспілкуватися, розібратися в цьому. Уся проактивна спільнота каже, що перш за все історія про виділення землі та можливість будувати на цьому заробляють деякі керівники міст, я не знаю це правда чи ні", – сказав український гарант.

Також він наголосив, що конфлікт між прихильниками та противниками законопроєкту міг розгорітися, тому що сам він, Зеленський, не встиг достатньо розібратися у його недоліках чи недоробках. Саме тому президент запросив їх на діалог.

"Я хочу їх покликати та проговорити, що це буде, які будуть наслідки", – резюмував лідер нації.

Нагадаємо, що цей законопроєкт внесли до парламенту ще в червні 2021 року. Автори обіцяли прозоріші процедури в області, максимальна цифровізація та комп'ютеризація всіх процесів, коли більшість питань із владою забудовники зможуть вирішувати через електронний кабінет.

Проте в українському суспільстві ініціатива викликала неоднозначну реакцію: проти неї виступили громадські організації, Національна спілка архітекторів, Асоціація міст України, включаючи мерів Києва, Львова та Дніпра. Архітектори переконані, що закон обмежить їхні авторські права, громадськість боїться, що він забере у неї важелі впливу на нечесних забудовників.

"Нам пропонують керувати містом, але зав'язують руки. Мені дуже прикро, що це відбувається сьогодні", – нарікав столичний голова Віталій Кличко.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що під час пресконференції з журналістами Зеленський також відповів про наболіле питаннямирних громадян, які потрапили в полон до РФ. За словами президента, це найскладніша категорія для обміну, оскільки військовополонених українців обмінюють на військових росіян, а не цивільних.

"Ну вже 550 осіб із 2500 – це діти та цивільні. Це ті, кого вдалося повернути", – наголосив гарант.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом