20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Справедливість, честь і любов – це від нього. Теплі спогади Паш і Дорофєєвої про татів
Справедливість, честь і любов – це від нього. Теплі спогади Паш і Дорофєєвої про татів

Справедливість, честь і любов – це від нього. Теплі спогади Паш і Дорофєєвої про татів

Виховання дівчинки батьком є не менш важливим, ніж мамою. Нерідко можна почути, що те, яке майбутнє буде у доньки, здебільшого залежить від тата. Саме він повинен показати їй приклад справжнього чоловіка, сформувати емоційну незалежність та повагу до себе.

Напередодні Факти ICTV дізналися, як саме чоловік впливає на виховання дівчинки, та розпитали у зіркових доньок, які в них стосунки з татусями.

Психологи кажуть, що залученість батьків, зокрема татів у процес виховання дівчат, має значний вплив на їхній розвиток та самоствердження.

Психолог Василь Купцов каже, що насамперед батько може сприяти формуванню особистості дівчинки.

– Батько є важливою моделлю для доньки у формуванні її ідентичності та самосприйняття. Взаємодія з батьком допомагає дівчинці відчути себе цінною, сильною та спроможною.

 

Це сприяє розбудові партнерських стосунків, розвитку навичок і впевненості у власних здібностях, що має довготривалий позитивний вплив на доньку протягом усього її життя. Вона бачить, що жіноча роль не обмежується стереотипами, і набуває переконання, що може прогресувати у різних сферах життя, – зазначив Василь.

Не слід забувати про розвиток соціальних навичок. Взаємодія з батьком сприяє розвитку комунікативних навичок, навичок співпраці та вміння вирішувати конфлікти.

Не менш важливою є емоційна підтримка. Спілкування дівчинки з батьком сприяє розвитку емоційного інтелекту та вмінню керувати емоціями. Тато може надати безпеку, розуміння та підтримку, що сприяє психологічному добробуту доньки.

І, нарешті, переконання у власних можливостях. Взаємодія з батьком допомагає доньці розширити свої горизонти та розвинути віру у власні можливості.

Українські співачки Аліна Паш і Надя Дорофєєва на власному досвіді відчули, наскільки важлива для дівчинки підтримка батька. Кажуть, у дитинстві завжди почувалися дітьми, яких люблять, а тато дійсно багато вклав у їхній розвиток і становлення у майбутньому.

Аліна Паш: Тато був поруч на всіх етапах мого формування

Співачка Аліна Паш каже, батько в дитинстві формує нормальні стосунки з чоловіками у світі, і це неймовірно важливо. Люблячі відкриті батьки дають дитині відчуття безпеки, впевненості в собі. Головне — тепла атмосфера прийняття вдома.

Фото з особистого архіву Аліни Паш

Тато Аліни Паш був поруч на всіх важливих життєвих етапах і зумів вкласти в неї чимале відчуття справедливості, честі та багато любові. Попри строгість чоловіка, стосунки з батьком Аліна називає теплими та глибокими.

– Він був вимогливим щодо навчання, я багато читала, аби бути першою. Але з часом, звісно, я зрозуміла, навіщо те все було, і я дуже вдячна йому за це, – згадує Аліна.

Зізнається, у дитинстві трохи не вистачало спільного часу разом із батьком – походів або виїздів по гриби. Щоби були тільки природа та вони.

Фото з особистого архіву Аліни Паш

Наразі тато для Аліни Паш – саме та людина, з якою вона ділиться найбільшим щастям або болем.

Співачка відверто зізнається, її коханий хоч і не схожий на батька зовні, однак має таке ж велике серце. Каже, батько – циганської крові, а обранець – вікінг.

Надя Дорофєєва: Відчувала себе дитиною, яку люблять

Співачка Надя Дорофєєва неодноразово розповідала про те, що в неї було два тата – рідний і вітчим. У дитинстві думала, що так у всіх (сміється), але коли подорослішала, зрозуміла, що є діти, які ростуть без тата.

– У мене є дуже потужний спогад із дитинства, коли вітчим привозив мене до рідного батька, і я казала: Тату, бувай – Тату, привіт. Я безмежно вдячна татові, який мене виховав, адже він зробив величезний внесок в мене, в мою любов до музики, зокрема, до української пісні, – згадує Надя.

Фото з особистого архіву Наді Дорофєєвої

Зізнається, з власного досвіду зрозуміла, наскільки важливо, коли батьки розділяють між собою виховання дитини і кожен дає щось своє – жіночу та чоловічу енергію.

Дорофєєва зізнається, найбільше, що заклав у неї тато – любов. Вона завжди відчувала себе дитиною, яку люблять, і звідси в неї були сили дарувати позитивну енергію іншим людям. Саме тому вона ніколи не відчувала, що вітчим – не рідний тато.

Фото з особистого архіву Наді Дорофєєвої

Попри такі теплі стосунки з батьком, вони ніколи не були друзями. Співачка зізнається, що не ділилася з татом таємницями та не жалілася, як мамі. Однак у спілкуванні з ним їй справді вистачало всього.

– Я чула, що дівчата обирають партнера, дзеркально схожого на батька, але це точно не про мене. Моя друга половинка взагалі не схожа на жодного з моїх татусів. Взагалі, – зізнається Дорофєєва.

Кампанія День батька реалізується у межах проєкту Трамплін до рівності, що імплементується UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України за фінансової підтримки Швеції.

Источник материала
Поделиться сюжетом