Як відстежують інфекційну ситуацію після підриву Каховської ГЕС та що робити громадянам
Як відстежують інфекційну ситуацію після підриву Каховської ГЕС та що робити громадянам

Як відстежують інфекційну ситуацію після підриву Каховської ГЕС та що робити громадянам

В Херсонській, Миколаївській та Одеській областях сформували 38 точок моніторингу річкової та морської води після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Також визначили три лікарні на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині, які стануть хабами у разі потенційних спалахів інфекційних хвороб, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я. В у цих медзакладах розгорнули додаткові інфекційні ліжка та завезли усі необхідні ліки.

Втім наразі в Україні не зареєстровано жодного випаду чи підозри на холеру, заявляють у МОЗ. Попри те, що під час війни існує ризик поширення холери, оскільки люди у зоні бойових дій змушені жити без належних санітарних умов.

Холера — гостра інфекція, яка виникає внаслідок вживання їжі або води, що містять забруднену бактерію. Здебільшого симптоми холери з’являються від 12 годин до 5 діб після споживання зараженої їжі чи води. Більшість людей, що захворіли на холеру не мають ніяких симптомів або ж якщо вони і є, то у легкій або помірній формі. Утім, трапляються випадки розвитку гострої водянистої діареї.

Важливо! Не панікуйте та не довіряйте сумнівним постам з соцмереж. Після російського терористичного акту на Каховській ГЕС, масово почали з’являтися пости про спалахи холери. Втім аналітики VoxCheck виявили, що дописи з ідентичним текстом про нібито попередження головної лікарки поширювали ще у червні 2022 року.

Міста теж вказували різні: Київ, Одеса, Запоріжжя, Херсон. Хвилю фейків про спалах холери зафіксували і у російських медіа: тільки там писали про загрозу не українським, а вже російським містам. Слідкуйте за здоров’ям та довіряйте перевіреним джерелам.

Источник материала
loader
loader