Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта
Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта

Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта

У Херсоні працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії із Службою безпеки України затримали військовослужбовця, який під час тимчасового захоплення міста працював на російських загарбників у «виправній колонії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Встановлено, що у липні 2022 року росіяни призначили фігуранта «оперуповноваженим оперативного відділу» у захопленій «Північній виправній колонії №90». Він допомагав загарбникам незаконно утримувати херсонців та тиснути на них.

Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта - Фото 1

Після звільнення Херсона колаборант намагався переховуватися, проте був затриманий правоохоронцями.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта вилучені мобільний телефон, який він використовував для зв’язку із росіянами, 626 тис. грн і 5 тис. доларів готівкою.

Працював на ворога у «виправній колонії»: у Херсоні затримали колаборанта - Фото 2

Військовослужбовцю повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як повідомлялося, на Херсонщині заочно оголосили підозру 19 колаборантам, які працюють у так званому «експертно-криміналістичному центрі» росіян.

Теги по теме
Херсон
Источник материала
loader
loader