Ми ще працюємо, – Зеленський про очікування від саміту НАТО у Вільнюсі
Ми ще працюємо, – Зеленський про очікування від саміту НАТО у Вільнюсі

Ми ще працюємо, – Зеленський про очікування від саміту НАТО у Вільнюсі

Про це під час пресконференції у Словаччині розповів Володимир Зеленський. Президент підкреслив, що наразі українська сторона працює над тим, щоб покращити результати саміту, передає 24 Канал.

Зеленський висловився щодо очікувань від саміту

Президент України зазначив, що наразі влада ще працює над результатом, який наша держава має отримати за підсумками зустрічі країн-членів Альянсу у Вільнюсі. Він наголосив, що це наразі робити непросто.

Це дуже непроста і складна робота. Але в будь-якому випадку ми ще працюємо. Немає остаточного результату, який може бути у Вільнюсі,
– зауважив глава держави.

Крім цього, він запевнив, що, попри будь-яке рішення саміту, Україна продовжуватиме боротися за своє євроатлантичне майбутнє. Він також наголосив, що сила Альянсу наразі полягає в тому, що він може максимально мотивувати й підтримувати українців, тих, хто бореться на полі бою.

Наостанок український очільник зазначив, що нашій державі потрібен результат цієї зустрічі країн-членів НАТО.

Україну підтримують у вступі до НАТО

  • Прем'єр-міністр Болгарії та Президент України 6 липня підписали декларацію про підтримку вступу нашої країни до НАТО. Таким чином, вступ нашої країни до Альянсу вже підтримали 22 країни.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що НАТО на саміті планує ухвалити пакет допомоги для України. За його словами, він складатиметься з трьох елементів.
  • Крім того, у світі пройдуть акції підтримки членства нашої країни в НАТО. Ці акції пройдуть під гаслом "Україна – 33 член НАТО".
  • До цього канцлер Німеччини Олаф Шольц називав головну умову, яка знадобиться Україні для вступу в НАТО. За його словами, це станеться після того, як закінчиться війна Росії проти нашої країни.
Источник материала
loader
loader