Як побороти корупцію в Україні: Данілов звернувся до партнерів з рішенням
Як побороти корупцію в Україні: Данілов звернувся до партнерів з рішенням

Як побороти корупцію в Україні: Данілов звернувся до партнерів з рішенням

Про це 24 Каналу розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. На його думку, боротьба із корупцією в Україні має бути двостороннім процесом із максимальним сприянням з боку західних країн.

Західні партнери мають допомогти у боротьбі з корупцією

Для того, щоб отримати запрошення до Альянсу, Україна мусить, згідно з фінальним документом саміту, "виконати інші умови". Як повідомляють журналісти, за словами Столтенберга йдеться також про "корупцію".

Однак, як пояснив Данілов, важливим складником у перемозі України над великою корупцією і залученість у цей процес країн Заходу.

"За весь час незалежності України, лише один корупціонер був покараний. Це був Павло Лазаренко, про якого Сполучені Штати надали Україні всю необхідну інформацію", – згадав секретар РНБО.

Хто такий Павло Лазаренко


Павло Лазаренко був прем'єр-міністром України з 1996 по 1997 рік. Також відомий своєю причетністю до корупційних схем. Міжнародна антикорупційна організація Transparency International у 2004 році включила Лазаренка до десятки найкорумпованіших державних діячів світу.

У 1999 році його затримали у США за звинуваченнями у відмиванні грошей, розкраданні бюджетних коштів та інших злочинах. У 2000 році його засудили у США до 9 років позбавлення волі за звинуваченнями в міжнародному злочині відмивання грошей.

Згідно зі звинуваченнями, Лазаренко використовував своє посадове становище для отримання незаконних вигод та незаконного збагачення.

За його словами, великі корупціонери часто витрачають свої гроші в Монако, в Монте-Карло та інших країнах західної спільноти, які закликають Україну до боротьби із корупцією. І це є однією з ключових проблем, яка заважає Україні побороти велику корупцію.

Що ж стосується внутрішньої корупції, то це завдання для всіх українців, а не лише для влади.

"Ми разом маємо впоратись із побутовою корупцією, щоб наші партнери перестали дорікати Україні цією проблемою. На мою думку, Україна точно подолає цю проблему", – переконаний Данілов.

Олексій Данілов про умови щодо вступу України в НАТО: дивіться відео

Корупція в Україні: останні скандали

  • В січні 2022 розгорівся скандал щодо розкрадання коштів на закупівлі продуктів для Збройних Сил. Зокрема, увагу розслідувачів привернула ціна 17 гривень за одне яйце.
  • Спочатку Міноборони спростовувало звинувачення журналістів, але зрештою не забарилися кадрові зміни та відкриті кримінальні справи.
  • Розуміючи, наскільки важливо для України зберігати репутацію в очах партнерів, влада практично миттєво реагує на з великою імовірністю корупційні ситуації. Наприклад, практично одразу після виходу розслідування про можливе незаконне збагачення одеського військкома Борисова, прокуратура взялася за перевірку можливого злочину.
Теги по теме
НАТО Коррупция
Источник материала
Поделиться сюжетом