2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ця промова – шанс для Байдена": прогнози для України перед самітом НАТО
"Ця промова – шанс для Байдена": прогнози для України перед самітом НАТО

"Ця промова – шанс для Байдена": прогнози для України перед самітом НАТО

Голова громадської ліги "Україна – НАТО" Сергій Джердж припустив, що промова Джозефа Байдена на саміті НАТО у Вільнюсі, який відбудеться 11 та 12 липня, могла б стати революційною. Про це він розповів 24 Каналу.

НАТО потрібно для України, а Україна для НАТО

Він зазначив, що всі розуміють, позаяк НАТО потрібно для України, так і Україна потрібна для НАТО. І хоча існують певні розбіжності, бюрократичні моменти, але треба дивитись вище цього та далі.

Для Джозефа Байдена ця промова – шанс зробити стратегічну заяву, яка матиме резонанс на довгі роки, який робив свого часу Рональд Рейган та інші видатні світові лідери. В цій промові він може позначити нові реалії,
– наголосив голова громадської ліги "Україна – НАТО".

Байден міг би закликати всіх країн-членів Альянсу надати Україні підтримку, тому що це прозвучало б позитивно у багатьох аспектах:

  • це був би сигнал українському суспільству, що все йде добре й Україна наближається до НАТО;
  • Кремль отримав би сигнал про те, що росіянам час забиратися з України, тому що вона вступає до НАТО;
  • також сигнал європейським країнам – учасницям Альянсу – зробити все, щоб реалізувати цю мету.

"І це й же сприяло нашій державі та зміцнювало її", – підкреслив Джердж.

Якою буде промова Джозефа Байдена стосовно України на саміті НАТО: дивіться відео

Запрошення в НАТО прозвучить в якійсь формі

Загалом знаково, що Україна є в центрі уваги на саміті у Вільнюсі. І її питання будуть розглядатися в перший і важливий день цього заходу.

Також важливо, що Президент України Володимир Зеленський бере участь у саміті, тому що це певна платформа для лідерів країн учасниць НАТО. І дуже важливо їх почути та донести їм свою думку про сьогоднішню ситуацію в Україні. А також переконати скептиків, що наша країна повинна стати членом Альянсу.

"Генсек НАТО Єнс Столтенберг напередодні наголосив, що запрошення України в НАТО в якійсь формі прозвучить, хоча воно не буде документалізовано. Тому будемо чекати, в якій формі воно буде", – відзначив Сергій Джердж.

Саміт НАТО у Вільнюсі: останні новини

  • Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що триває робота над підсумковою заявою щодо членства України в НАТО. За його словами, в ній будуть "різні елементи". Проте Україна обов'язково отримає "сильне повідомлення".
  • Крім того, Столтенберг запевнив, що Альянс буде стояти за Україну "стільки, скільки триває війна". НАТО має довготривалу програму, яка забезпечує Україні володіння силами Альянсу.
  • Також президент Литви Гітанас Науседа закликав НАТО розташувати постійні бази поблизу російського кордону. Він наголосив, що Альянсу варто це зробити попри заборону розміщення постійних баз відповідно до акту про відносини і співробітництво НАТО з Росією 1997 року.
Теги по теме
Владимир Зеленский НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом