13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
З сайту президента України приберуть російську мову: Подоляк розповів, коли. Відео
З сайту президента України приберуть російську мову: Подоляк розповів, коли. Відео

З сайту президента України приберуть російську мову: Подоляк розповів, коли. Відео

З сайту Офісу президента України приберуть російську мову. Цьому рішенню передувало те, що електронна петиція до президента Володимира Зеленського з відповідною вимогою набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Радник ОПУ Михайло Подоляк заявив, що російську мову буде знято найближчим часом. Про це він сказав в інтерв’ю журналісту Василю Голованову.

За словами Подоляка, зняття або додавання мови – це технічна зміна внутрішнього регламенту.

"Ми знімемо мову, безумовно, не бачу тут ніякої проблеми. Це технічно треба буде зараз зробити, зараз наші айтішники внутрішні скажуть, що ми маємо там переписати і все зробимо. Буде внутрішнє розпорядження, підпише голова Офісу", – сказав він.

Він додав, що російською мовою останній час на сайті ОПУ публікували лише промови президента, додаткової ніякої інформації не оприлюднювалося.

"Немає сенсу тримати цю мову, тому що вона вже не виконує ніякої там ролі", – резюмував радник ОПУ.

Варто зазначити, що петиція з вимогою прибрати російську мову з сайту Президента, яку подав лейтенант ЗСУ Андрій Гайдай, була створена 17 липня.

“Українці вимагають негайно прибрати мову агресора, що зараз знищує нашу націю, руйнує міста, проводить масовий терор та геноцид українців. Це неприпустимо, щоб на сайті голови держави увесь цей час існувала російська мова, яку століттями насильно насаджували українцям, а тепер за неї вбивають під приводом “захисту рускоговорящих". Український народ рішуче засуджує таку ганебну ситуацію!", – зазначив автор.

Всього за декілька днів звернення зібрало необхідну для розгляду кількість голосів. Офіційної відповіді на петицію поки опубліковано не було.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Харкові таксист вступив у суперечку з україномовною пасажиркою. Він заявив їй, що "Харків – російськомовне місто", що він все життя говорив російською і слухав російську музику і не збирається міняти своїх звичок, а ось україномовним слід "їхати на западенщину, або де там говорять на задр*ченій мові".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом