Тайвань отримає від США військову допомогу на 345 млн доларів
Тайвань отримає від США військову допомогу на 345 млн доларів

Тайвань отримає від США військову допомогу на 345 млн доларів

КИЇВ. 29 липня. УНН. Сполучені Штати оголосили про надання Тайваню військової допомоги у розмірі 345 млн доларів, аби надати перевагу в протистоянні з Китаєм. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Білий дім заявив, що пакет військової допомоги включатиме озброєння, а також програми навчання тайванської армії. За словами джерел у Пентагоні, Вашингтон відправить переносні зенітно-ракетні комплекси, засоби розвідки та спостереження, вогнепальну зброю та ракети.

Повідомляється, що новий пакет є доповненням майже до 19 млрд доларів, які Тайвань витратить на покупку літаків F-16 та інших основних систем озброєння. Своєчасному виконанню цього контракту з постачання зброї перешкоджають проблеми з логістичними ланцюжками, які почалися під час пандемії COVID-19 та посилилися через тиск на глобальну оборонну промисловість, спричинений вторгненням Росії в Україну.

На думку експертів, перекидання запасів зброї на Тайвань зараз, до початку нападу, є одним із уроків, які США зробили з російського вторгнення в Україну.

Лю Пеньюй, представник посольства Китаю у Вашингтоні, заявив у п'ятницю, що Пекін "категорично проти" військових зв'язків США з Тайванем.

"США повинні припинити продавати зброю Тайваню і припинити створювати нові фактори, які можуть призвести до напруженості в Тайванській протоці", - додав Лю.

Нагадаємо

Раніше УНН писало, що Сполучені Штати, як очікується, уже в п'ятницю оголосять про те, що вони нададуть Тайваню військову допомогу на суму понад 300 мільйонів доларів.

Теги по теме
США
Источник материала
loader
loader