Арахамія ініціював виключення нардепа Торохтія зі Слуги народу
Арахамія ініціював виключення нардепа Торохтія зі Слуги народу

Арахамія ініціював виключення нардепа Торохтія зі Слуги народу


Давид Арахмія закликав Богдана Торохтія скласти мандат і повернути до бюджету гроші, отримані як компенсація за оренду житла.

Голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія ініціює виключення з її складу народного депутата Богдана Торохтія. Про це він написав у у вівторок, 8 серпня.

“Ми дізналися, що поки родина Богдана Торохтія купувала елітне майно, він продовжував отримувати з бюджету компенсацію за оренду житла. Тому він має повернути отримані гроші в бюджет, скласти депутатський мандат, я негайно ініціюю його виключення з фракції”, – написав Арахамія.

За його словами, Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати якось реабілітуватися.

“Як варіант – продати щось з елітного автопарку своєї родини і передати кошти на потреби оборони. Це нікого не виправдовує, але хоча б дає зрозуміти, що людина усвідомила свою помилку і більше так не вчинятиме. Але нічого з цього зроблено не було”, – додав голова фракції “слуг”.

Раніше видання повідомило, дружина Торохтія – Аліна Левченко – в серпні 2022 року придбала квартиру і приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр, а за кілька місяців – квартиру і паркомісце в Києві, на Печерську.

Також за даними журналістів, у серпні минулого року Торохтій їздив на відпочинок до Болгарії, попри заборону чоловікам виїжджати за кордон під час воєнного стану. Нардеп стверджував, що виїхав за кордон після повномасштабного вторгнення у сімейних справах і був у Болгарії роком раніше.

За даними ЗМІ, за час повномасштабної війни сім’я Торохтія встигла змінити три автомобілі – Mercedes-Benz G400 2020-го року, Mercedes-Benz EQS 580 2022 року і Range Rover. Усі вони були куплені на ім’я його дружини Аліни Левченко – дочки футбольного тренера Віталія Левченка, а з лютого 2023 року радниці генерального директора ДП Антонов.

Нагадаємо, у 2019 року Богдана Торохтія обрали народним депутатом IX скликання від Слуги народу (№105 у списку, безпартійний). Член однойменної фракції у Верховній Раді та парламентського комітету з питань правової політики.

Як відомо, фракція Слуга народу продовжує втрачати депутатів через пов’язані з ними скандалами. Останній стався з Андрієм Холодовим, який вже склав мандат.

Раніше втратив депутатський мандат Юрій Арістов. Це сталося після розголосу про його відпочинок на Мальдівах під час війни в Україні. Також Арістов отримав підозру у внесенні службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів. Пізніше суд обрав запобіжний захід колишньому нардепу.



Теги по теме
Украина Коррупция депутат
Источник материала
Поделиться сюжетом