Затримання "слуги" Гунька на хабарі: правоохоронці розкрили деталі та оприлюднили оперативне відео
Затримання "слуги" Гунька на хабарі: правоохоронці розкрили деталі та оприлюднили оперативне відео

Затримання "слуги" Гунька на хабарі: правоохоронці розкрили деталі та оприлюднили оперативне відео

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Нардеп від "Слуги народу" Анатолій Гунько “продавав” землю Національної академії аграрних наук, та взяв авансом 85 тисяч доларів. Однак, повністю завершити угоду не встиг. Прямо під час отримання першої частини хабаря його затримали правоохоронці, передає УНН.

Цитата

“За гроші посадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України”, — повідомили в СБУ.

Деталі

Нардепа від “Слуги народу” Анатолія Гунька та двох його помічників затримали на хабарі сьогодні зранку. Операцію провела СБУ спільно з НАБУ.

За фактом незаконного продажу вже порушили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За це передбачено покарання до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Досудове слідство триває. Вирішується питання про оголошення підозри народному депутату і двом його спільникам.

Нагадаємо

У скандали із земельними махінаціями Гунько потрапляв і раніше. У 2016 році журналісти Руху ЧЕСНО з посиланням на ЗМІ писали про земельну аферу в Броварах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківського прокурора судитимуть за хабар 35 тисяч доларів

Мова йде про справу з незаконного привласнення майна держпідприємства “Радіопередавальний центр”. Гунько розглядався слідством як організатор угрупування, яке привласнило державну земельну ділянку площею майже 100 гектарів.

В оборудці була замішана кампанія “Інтер-профіт”, що офіційно належить Гуньку. Але той вийшов з-під варти під заставу в 1,7 млн грн.

Додатково

Анатолій Гунько — народний депутат України 9 скликання. Згідно з інформацією руху ЧЕСНО пройшов до Верховної Ради разом із партією “Слуга народу”. Його дружина Наталія Гунько, теж при владі від “Слуги народу” працює депутаткою у Київській міськраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 270 тисяч доларів за дозвіл на пасажирські перевезення: судитимуть посадовця КМДА та керівника держпідприємства

Теги по теме
СБУ Слуга народу Коррупция НАБУ взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом