В Україні виник дефіцит фахівців однієї категорії
В Україні виник дефіцит фахівців однієї категорії

В Україні виник дефіцит фахівців однієї категорії

Україні потрібно, щоб медичні працівники, які виїхали через повномасштабне вторгнення Росії, повернулися додому. Зараз країна стикається з гострим дефіцитом фахівців у медичній сфері. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Він зазначив, що серед тих, хто виїхав за кордон є висококваліфіковані медичні фахівці, лікарі та медсестри. Деякі з них вже знайшли роботу за кордоном за своєю спеціальністю, але багато залишилися без роботи.

Ха словами Радуцького, наразі Україні дуже не вистачає медичних працівників, і влада сподівається, що після завершення конфлікту вони повернуться додому.

Він запевнив, що ці медичні фахівці точно не будуть змушені шукати роботу на робочій біржі.

«Ми всі знаємо, що у нас дефіцит медичного персоналу. Тому кожен лікар, кожна медична сестра після повернення в Україну точно не піде на біржу праці. Їй знайдуть робоче місце, це взагалі не питання. Дуже важливо, щоб люди поверталися, особливо такі фахові, як медичні працівники»,  – зазначив нардеп.

До слова, дедалі більше українських біженців залишають Польщу і переїжджають до Німеччини.

Через повномасштабне військове вторгнення РФ багато українців були змушені покинути свої домівки та виїхати за кордон. Зокрема, деякі наші громадяни отримали тимчасовий захист у Польщі. Українські біженцівплинули на ринок нерухомості в країні. Так, у 2022 році у Польщі був стрибок цін на оренду квартир через великий попит на них серед українців.

Источник материала
loader
loader