Знищення ГЕС: на водогони підуть ще сім мільярдів
Знищення ГЕС: на водогони підуть ще сім мільярдів

Знищення ГЕС: на водогони підуть ще сім мільярдів


На прокладання трьох ланок водогонів загальною протяжністю понад 144 км уряд першочергово надав 1,5 млрд гривень.

Кабмін виділив додатково 7 млрд гривень для продовження робіт із будівництва водогонів у Дніпропетровській області, які почалися після знищення росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами засідання уряду у вівторок, 22 серпня.

“Долаємо наслідки російського теракту на Каховській ГЕС. Маємо важливі результати. Почала працювати перша нитка водогону на ділянці Інгулець – Кряжове. Вона забезпечить водою 25% населення Кривого Рогу. Виконали роботи за рекордно короткі строки – 76 днів від моменту підриву станції”, – заявив Шмигаль.

За його словами, на прокладання трьох ланок водогонів загальною протяжністю понад 144 км уряд першочергово надав 1,5 млрд гривень.

“Сьогодні ухвалюємо рішення про виділення додатково ще 7 млрд гривень для продовження робіт. Працюємо далі, щоб до зими всі жителі постраждалих міст мали доступ до води”, – добав очільник Кабміну.

Нагадаємо, після підриву росіянами Каховської ГЕС понад 1 млн жителів Дніпропетровщини опинилися під загрозою втрати водопостачання.

Почалося термінове прокладання магістральних водогонів в Дніпропетровській області, щоб завершити роботи до осені. Таким чином можна буде забезпечити водою такі міста як Кривий Ріг, Марганець та Нікополь.

 



Теги по теме
Украина энергетика Днепропетровская область вода
Источник материала
loader
loader