Сумна звістка: відійшов у засвіти відомий львівський лікар та громадський діяч
Сумна звістка: відійшов у засвіти відомий львівський лікар та громадський діяч

Сумна звістка: відійшов у засвіти відомий львівський лікар та громадський діяч

Відійшов у засвіти лікар, громадський діяч Юрій Закаль. Про це 1 вересня повідомила Ірина Микичак, керівниця управління екології та природних ресурсів 

«Мої вдячні спогади про людину, яка за руку вела мене у надзвичайно складний світ сфери психічного здоров'я. Я завжди отримувала від Юрія Петровича корисні та аргументовані поради. Саме доктор Закаль познайомив мене із системою психіатричної допомоги у європейських лікарнях, де в центрі Людина з її правами і потребами. Він прагнув щоби в Україні ми мали високої якості психіатричну допомогу. А тому залучав міжнародних партнерів для співпраці і обміну досвідом, професійного зростання. Започаткував разом з Мирославом Мариновичем і Семеном Глузманом «Львівські психіатричні зустрічі». У час активної військової агресії росії проти України Юрій Закаль - віце-президент Асоціації психіатрів України - став справжнім амбасадором України у європейській професійній спільноті психіатрів. Разом з іншими колегами постійно виступав на міжнародних форумах, розповідав, переконував, доводив зарубіжним колегам правду про росію - країну-терору, про каральну совєтскую психіатрію - потужну зброєю впливу на людей» - написала Микичак.

Чин похорону відбудеться в понеділок, 04.09.2023, о 13.00 з каплиці Лікарні Святого Пантелеймона Першого територіального медоб’єднання Львова.

Згідно даних системи Youcontrol, Юрій Закаль також був керівником Львівської асоціації психіатрів і засновником Львівської обласної громадської організації «Українське товариство психічного здоров’я у Львові».

Источник материала
Поделиться сюжетом