Одного з фігурантів справи Коломойського відпустили через сплив строків досудового розслідування: що думають судді ВАКС
Одного з фігурантів справи Коломойського відпустили через сплив строків досудового розслідування: що думають судді ВАКС

Одного з фігурантів справи Коломойського відпустили через сплив строків досудового розслідування: що думають судді ВАКС

Думку суддів по справі ексвласника ПриватБанка Ігоря Коломойського розійшлись. Суддя Вищого антикорупційного суду Лариса Задорожна застосувала запобіжний захід: вона хоч і не заарештувала колишню начальницю департаменту міжбанківських операцій ПриватБанку Надію Конопкіну, але застосувала до неї заставу в 1,61 млн грн. Водночас суддя Олег Ткаченко вирішив, що строки досудового розслідування вичерпано и тому він відпустив іншого фігуранта.

Як пише в своєму Telegram-каналі журналіст Олег Новіков, за рішенням Ткаченка відпустили без запобіжного заходу ексзаступника керівника напрямку – директора департаменту міжбанківського дилінгу ПриватБанку Ярослава Лугового. "Чому закінчилися строки? Зараз спробую пояснити. У березні 2018 року набрали законної сили "правки Андрія Лозового" (нардепа минулого скликання від Радикальної партії). Ними передбачалося, що у справах, які відкриті після запровадження правок, розслідування необхідно продовжувати через слідчих суддів, а до правок – постановами прокурора (заступника генпрокурора)", – написав журналіст.

Справа, в якій Коломойському повідомили про підозру, була відкрита у 2017 році, тобто до правок, і там продовжували слідство постановами генпрокурорів. Але у цій же справі раніше уже повідомляли про підозру за іншим епізодом – розтрата 8,4 млрд грн ПриватБанку ексголовою правління установи Олександром Дубілетом та іншими. Потім стосовно них матеріали виділили в нове провадження, а стару справу залишили без підозрюваних за іншими фактами.

"І от за одним з таких фактів повідомили про підозру вже Коломойському, Дубілету та решті. Однак, на думку судді Ткаченка, у справі уже спливли строки розслідування, бо про підозру у ній уже повідомляли і строки продовжували обраховуватись. Імовірно суддя Задорожна іншої думки, бо запобіжний захід вона таки застосувала. Я буду стежити за цією справою. Цікаво, які рішення будуть по іншим підозрюваним", – пояснив журналіст.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Адвокати українського бізнесмена Ігоря Коломойського, якому 2 вересня Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід тримання під вартою на 2 місяці з альтернативою у вигляді застави в понад 509 млн грн, заявили, що вносити її не будуть. Пізніше заставу збільшили до 3,89 млрд.

– У квітні в Україні заарештували активи компанії "Укрнафтобуріння", яку пов'язують із Ігорем Коломойським та його партнерами. Компанія фігурує в кримінальній справі про промислову розробку найбільшого в Україні розвіданого Сахалінського родовища газу (Харківська область).

– Перед тим на одному з найпрестижніших гірськолижних курортів світу Куршевель знайшли маєтки представників української еліти, яка відпочивала там, поки в рідній країні триває війна.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом