"Волосся стає дибки": забудовник у Києві "кинув" інвесторів і нарахував драконівські штрафи
"Волосся стає дибки": забудовник у Києві "кинув" інвесторів і нарахував драконівські штрафи

"Волосся стає дибки": забудовник у Києві "кинув" інвесторів і нарахував драконівські штрафи

Зведення ЖК "Рибальський" зривається, строки здачі будівлі затягуються. Забудовник з початку вторгнення рф зупиняв роботи

У Києві вибухнув новий скандал, пов'язаний із забудовником. Так, у Подільському районі столиці житловий комплекс "Рибальський", який мають здати у четвертому кварталі 2023 року, може стати черговим недобудом. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Неллі Вернер, інвесторка житла у даному ЖК на Рибальському острові столиці. Вона вклала гроші у флагманський проєкт компанії, про що сильно шкодує.

"Визнаю, я не проаналізувала ситуацію як слід: ані довжелезні, по кілька років затримки у будівництві, ані численні суди з активістами по кількох локаціях, і по цій зокрема. Через це потрапила в пастку. Тепер мені хочеться, щоб люди, які зараз розглядають купівлю житла у ваших ЖК, відмовились від цієї ідеї. Бо з наявними інвесторами ви повелися просто по-шахрайськи", — зазначила жінка.

Вона розповіла, що з початком широкомасштабного вторгнення рф забудовник припинив роботи на проєктах та платежі по договорах.

"Ми всі бачили цей пост у фб, — продовжила вона, — його продублював кожному інвестору кожний менеджер, зауваживши, що поки воєнний стан, можна не платити. На момент вторгнення я вже оплатила більш як 75% вартості квартири. В цей час будинок 7, термін здачі якого мав би вийти вже тепер, у 4 кварталі 2023 року, – добре що має каркас і трохи перекриттів. О, перепрошую, все літо в іншій секції повільно клали цеглу. Моя секція №3 взагалі не будується".

Вернер зазначила також, що компанія Saga Development Андрія Вавриша офіційно на своєму сайті та на сторінках у соцмережах повідомила клієнтам, що штрафні санкції на час воєнного стану не нараховуватиме. Також про це в особистих повідомленнях інвесторам писали менеджери.

Недобудовані секції в ЖК "Рибальський". Фото - Неллі Вернер

"Мені навіть повторили у червні 2022 року: санкцій не буде. Переконали, видихнула. А потім ви передумали, написали про відновлення платежів та санкцій на сайті "Риби" – в кінці грудня 2022. По-перше, під великим питанням ваше пояснення щодо "зони бойових дій", яка, мовляв, була на Київщині лише до квітня – адже компанія чітко обіцяла необов’язковість платежів під час "воєнного стану".

ЖК поблизу Дніпра і біля історичного Подолу

Відкрию секрет, воєнний стан по всій Україні досі. Приміром, ви добре спали сьогодні вночі? Ви, Андрію, чи ваші менеджери не прокидалися від сирен? А попередньої ночі? Російські ракети, їхні уламки та дрони прилітають до Києва чи не кожного місяця, а намагаються – майже щодня, тому ваші інвестори були змушені евакуюватися. І навряд можуть вносити платежі, як і я", — написала вона.

По-друге, за словами інвесторки, якщо не брати до уваги зміну стратегії компанії, на її сайті та у соцмережах до грудня 2022 г. нічого про відновлення санкцій [за несплату внесків] не повідомлялось.

"Нічого! І так само мовчали про них менеджери. Але масово згадали весною 2023. Як цікаво. Також ви в курсі, що роботи по багатьох об’єктах не велись зовсім, в тому числі, по 7 будинку в ЖК "Рибальський" – принаймні до червня 2023 року, коли ви мене змусили розірвати договір. Саме раптовим нарахуванням пені починаючи з червня 2022 року! Саме з того місяця, коли мене переконали, що санкцій не буде.

"Пеню", від розмірів якої (читай, від апетитів "Саги") волосся стає дибки. Це надто схоже на пограбування", — скаржиться Неллі Вернер.

Інвестдоговір у частині повернення коштів при розірванні

Інвесторка також повідомила, що не мала можливості платити, і відповіла менеджерам компанії, що буде розривати договір, і "тут раптом та "пеня" була нарахована заднім числом по незрозумілих формулах, і виросла до велетенських розмірів", а тому тепер вимагає від забудовника вкладені кошти.

На думку жінки, вся історія була задумана девелоперами, щоб затягнути час і якомога довше не повертати інвесторам кошти, доки курс долара не зросте.

"Зі здешевленням гривні, передбаченим у бюджеті, ви віддаватимете колишнім інвесторам ще менше. А продасте ті квартири, якщо вони добудуються, за цілком ринковою вартістю, вже за новим курсом долара, з величезним прибутком", – обурюється Неллі Вернер.

*Сайт "Телеграф" поки не зміг отримати коментарі компанії Saga Development чи Андрія Вавриша з приводу виниклої навколо ЖК "Рибальський" ситуації, тому готовий надати їм слово у будь-який момент.

Зазначимо, після публікації поста жінки Saga і Вавриш витерли теги у Facebook (щоб їх не згадували в мережі), але "Телеграф" все одно готовий дати забудовнику можливість висловити позицію по цій скандальній ситуації.

Як повідомлялось, Андрій Вавриш відомий як близький друг колишнього голови Офісу президента України Андрія Богдана і раніше вжефігурував у низці будівельних скандалів у Києві, зокрема — "ділового центру" на Сагайдачного, 18, і території Національного авіаційного університету, якийочолює ексрегіонал Максим Луцький, — кум екс-міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав проактивність на столичному Подолі інших забудовників та загрозу знищення там історичних пам'яток.

Теги по теме
Киев Строительство
Источник материала
Поделиться сюжетом