Вчені розробляють імплантат для лікування раку за 60 днів
Вчені розробляють імплантат для лікування раку за 60 днів

Вчені розробляють імплантат для лікування раку за 60 днів

Вчені з Університету Райса працюють над створенням інноваційної системи лікування раку, яка може скоротити смертність від цієї хвороби на 50%. Проект отримав фінансування у розмірі 45 мільйонів доларів від Агентства передових дослідницьких проектів у галузі охорони здоров'я.

Метою дослідження є розробка технології "відчувального та реагуючого імплантату", спрямованої на покращення результатів імунотерапії ракових захворювань, які зазвичай складно лікувати. "Замість того, щоб прив'язувати пацієнтів до лікарняних ліжок, ми будемо використовувати мінімально інвазивну процедуру для імплантації невеликого пристрою, який постійно контролюватиме рак і коригуватиме дозу імунотерапії в реальному часі", - заявив Омід Вейсех, біоінженер з Університету Райса.

Імплант, званий "гібридним регулятором молекулярного виробництва" (HAMMR), працюватиме за принципом "замкнутого циклу", подібно до інсулінових насосів для діабетиків. Пристрій обмінюватиметься даними за допомогою смартфона.

Очікується, що імплант використовуватиметься короткостроково, знищуючи ракові клітини всього за 60 днів. "Сьогоднішні терапії розглядають рак як статичне захворювання. Наша технологія надасть дані в реальному часі з пухлинного середовища, що дозволить розробити ефективніші методи лікування", - зазначив доктор Амір Джазаєрі з Університету Техасу.

Дослідницька група складається з експертів із 20 лабораторій у семи штатах. Перше клінічне випробування буде спрямовано вивчення ефективності імплантату при рецидиві раку яєчників. Вчені сподіваються розпочати клінічні випробування на людях упродовж п'яти років.

Источник материала
loader
loader