Україні вдасться зберегти підтримку США та Європи, - Зеленський
Україні вдасться зберегти підтримку США та Європи, - Зеленський

Україні вдасться зберегти підтримку США та Європи, - Зеленський

Володимир Зеленський переконаний, що Україні вдасться зберегти підтримку з боку Сполучених Штатів Америки та Європи у боротьбі з російським вторгненням, оскільки будь-які паузи й затримки в допомозі нашій державі можуть зіграти на руку агресору.

Про це президент України заявив в інтерв’ю Sky TG24.

"США є одним із лідерів у допомозі та підтримці України, у захисті демократії. Я відчуваю, що є підтримка в США. Знаю, що є стовідсоткова підтримка Білого дому, є велика підтримка в Конгресі – вона справді потужна, двопартійна.

Сполучені Штати не підводили нас у дуже складний час. Хоча були різні голоси. Ви знаєте, що серед представників Республіканської партії лунали різні голоси. Але в більшості своїй і демократи, і республіканці підтримували Україну", – зазначив Володимир Зеленський.

Президент переконаний, що сьогодні Росія слабша, ніж на початку повномасштабного вторгнення в Україну, тож зробити паузу в підтримці нашої країни чи знову якимось чином заморозити конфлікт – це дати РФ змогу зібратися з силами, допомогти агресору.

"Це не про те, щоб не допомогти Україні й ускладнити наші наступальні чи оборонні дії. Ні. Будь-які паузи сьогодні – це допомога виключно Російській Федерації", – сказав глава держави. За його словами, сьогодні для українців так само, як і для суспільств інших країн, які підтримують нас весь цей час, важливо бути впевненими в лідерах цих держав.

Дивіться також: Чи потрібна Україні президентська республіка: дискусія Сергія Дацюка та Геннадія Друзенка.

Володимир Зеленський наголосив, що особисто вдячний Президенту США та лідерам майже всіх країн Європи, які сьогодні на боці України.

"Ми робитимемо все, щоб цього не втратити", – зазначив він. Крім того, глава держави акцентував, що сьогодні захист прав людей і життя в Україні є також захистом прав людей і життя в інших державах, насамперед у країнах Європи та у США. Бо, якщо не зупинити агресію РФ в Україні, вона пошириться всім світом.

"І тоді війна буде високовартісна. І не лише в грошах, а насамперед у втратах людей, незалежності та свободи", – наголосив Володимир Зеленський.

Рекомендуємо відео:

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом