19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кабмін призначив ще трьох заступників міністра оборони Умєрова
Кабмін призначив ще трьох заступників міністра оборони Умєрова

Кабмін призначив ще трьох заступників міністра оборони Умєрова

Кабінет міністрів України призначив ще трьох заступників нового міністра оборони України Рустема Умєрова. Про це повідомив урядовий телеграм-канал “Уряд online”.

- Кадрові рішення Уряду. На своєму засіданні 5 жовтня  ухвалив розпорядження: Про призначення Гаврилюка Івана Юрійовича заступником Міністра оборони України, Гайдера Станіслава Мечеславовича заступником Міністра оборони України, Кліменкова Дмитра Олеговича заступником Міністра оборони України, — сказано в повідомленні.

Міністр оборони України Рустем Умєров у своєму фейсбуці заявив, що ці призначення повинні покращити військово-технічнау політику, закупівлі та інституційний розвиток Міністерстві оборони України. 

Умєров розповів, що Івана Гаврилюка призначено заступником з питань військово-технічної політики. Дмитра Кліменкова – заступником з питань закупівель. Станіслава Гайдера – заступником з питань інституційного розвитку.

Міністр оборони України також опублікував біографії своїх заступників та задачі, які поставив перед ними.

Іван Гаврилюк — генерал-лейтенант. У квітні-серпні 2022 року був головою робочої групи України в координаційному центрі по наданню допомоги у Німеччині. Раніше –  радник Командувача сил логістики ЗСУ та керівник головного управління логістики – заступник начальника Генерального штабу ЗСУ.

- Найважливіші завдання – розвиток ОВТ Сил оборони, перепрофілювання українського ОПК на номенклатуру НАТО та тісне співробітництво з країнами партнерами, — описав Умеров завдання для Гаврилюка.

Дмитро Кліменков раніше працював комерційним директором Укртрансгазу. За час роботи йому вдалося на понад 50% перевиконати план з закачування газу до підземних сховищ та на 15% збільшити кількість клієнтів-нерезидентів. До цього працював першим заступником голови ФДМУ, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником великих проєктів у шведській компанії Еріксон.

- Ключові пріоритети на посаді – стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель, — назвав міністр завдання для Кліменкова.

Станіслава Гайдер — керівник цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). На попередній посаді займався стратегічним плануванням Агенції  за методологією цілей та ключових результатів (OKRs) де було переналаштовано ключові бізнес-процеси. Під його управлінням запущено Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів, Єдиний портал повідомлень викривачів корупції та ін.  

- Головний пріоритет –  розбудова стійкої та цілісної інституції Міністерства оборони, яка спирається на дані та забезпечує прозорість і підзвітність, — заявив Умєров. 

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони 6 вересня. 18 вересня Кабмін звільнив заступників міністра оборони України. 27 вересня уряд призначив трьох заступників міністра оборони – Юрія Джигира, Наталію Калмикову та Катерину Чорногоренко.

Теги по теме
Минобороны
Источник материала
Поделиться сюжетом