19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Netflix вперше відбудеться прем'єра українського серіалу про початок війни
На Netflix вперше відбудеться прем'єра українського серіалу про початок війни

На Netflix вперше відбудеться прем'єра українського серіалу про початок війни

Netflix готує до показу серіал "Перші дні" (Those Who Stayed) про початок повномасштабної війни в Україні. Це перший український проєкт, знятий для платформи після запуску української локалізації та інтерфейсу. Його прем'єра відбудеться 1 листопада. Серіал буде доступний для перегляду в 19 країнах: Україні, Польщі, Чехії, Угорщині, Румунії, Молдові, Словаччині, а також балтійських і балканських країнах. Крім того, проєкт покажуть на національних телеканалах у більш ніж 12 країнах, серед яких Ісландія, Австралія та Франція. Українські глядачі також зможуть переглянути його на телеканалі "1+1" наступного року.

У проєкті покажуть шість історій від шести режисерів, кожна з яких натхненна реальними подіями життя. Ми побачимо історії:

  • Ольги з дітьми, яка змушена жити в одному будинку з двома чоловіками – нинішнім та колишнім. 
  • Максима, який залишився працювати у зоопарку, де його застала війна.
  • Бездомного, який мешкає в машині та надає допомогу місцевому ТРО.
  • Хлопчика Єгора, який у своїй уяві збиває ракети.
  • Німця Клауса, який приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів та долучається до їхньої роботи.
  • І легенду української естради, прототипом якої став Андрій Данилко.

Серіал створено FILM.UA Group із копродюсерами зі Швеції (SVT), Норвегії (NRK) та Фінляндії (YLE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Світовим дистриб'ютором є німецька компанія Red Arrow Studios International, з якою проєкт розроблявся на етапі створення сценаріїв. У ньому взяли участь художники Олексій Єсаков та Тала Пристаєцька, які працювали над серіалом "Фортечна", автор ідеї та режисер серіалу "Нюхач", Валентин Шпаков – автор "Перших ластівок", Павло Острик і кліпмейкер Катя Царик, для якої цей проєкт став її першою повноформатною роботою.

Головні ролі у серіали відіграють Тарас Цимбалюк, Антоніна Хижняк, Олександр Рудинський, Оксана Жданова, Катерина Варченко та інші.

Теги по теме
сериал
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны