20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи могли росіяни "купити" Ілона Маска: політолог пояснив причину скандальних заяв
Чи могли росіяни "купити" Ілона Маска: політолог пояснив причину скандальних заяв

Чи могли росіяни "купити" Ілона Маска: політолог пояснив причину скандальних заяв

Маск постійно спекулює на темі війни Росії проти України, тож закрадаються підозри щодо його співпраці з росіянами. Однак політолог та керуючий партнер компанії PGR Consulting Group LLC Руслан Рохов так не вважає. Він розповів 24 Каналу своє бачення дій Маска.

У чому причина обурливих заяв Маска

Останнім скандалом, у який втрапив Маск, був пов'язаний із цинічним мемом про Володимира Зеленського у соцмережі Х. "Жарт" полягав у тому, що президент України нібито не може втриматись від прохань про допомогу партнерів у боротьбі з Росією.

Не думаю, що Маска могли "купити". Водночас я не вважаю, що це бажання ловити "хайп". Найбільш бурливо реагують на це в українському суспільстві, хоч його твіт був розрахований на американську публіку, на виборців республіканців,
– зазначив Руслан Рохов.

Складається враження, наче республіканці-трампісти намагаються використовувати інформаційний простір, який формує своєю пропагандою Росія.

"Це виглядає як використання можливості для того, щоб перемогти на виборах, а не умисна робота на інтереси Росії. Просто вони збіглись в контексті виборчих перегонів. Тому я б не казав, що Маск взяв за щось гроші. Маск підігрує Трампу", – зауважив політолог.

Руслан Рохов про мотивацію Ілона Маска: дивіться відео

Зокрема, нагадаємо, що для розробок Ілона Маска виділяли чималі дотації з держбюджету США. Зараз такої розкоші у Маска немає. Імовірно, мільярдер чекає, поки йому знову щось перепаде з бюджету. Можливо це відповідно за каденції Дональда Трампа.

"Говорячи про бізнесмена Трампа та бізнесмена Маска – ними рухає раціональний інтерес. Не думаю, що він (Маск) робив би якісь емоційні твіти з бажанням бути в центрі увагу, адже, як відомо, гроші люблять тишу", – підсумував Рохов.

Скандал через твіт Маска: що відомо

  • Ілон Маск 2 жовтня опублікував у соцмережі Х, раніше відомій як твіттер, мем про Володимира Зеленського. Мільярдер вирішив висміяти потребу України у військовій допомозі від інших країн в умовах війни з Росією.
  • Однак бажаної реакції на цей "шедевр" Маск не отримав. На нього посипався шквал критики, ну і, звичайно, мемів у відповідь.
  • Зокрема, користувачі соцмереж критикували Маска за підігрування російській пропаганді. Реагували на вкид Маска й українські політики.
Теги по теме
США Дональд Трамп Илон Маск
Источник материала
Поделиться сюжетом