13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 жовтня 2023 року

Бої під Авдіївкою, пошкодження газогону Baltic Сonnector, «Рамштайн»-16, ураження «Павла Державина»

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» засновник БФ «Закриємо небо України» Ігор Романенко пояснив активізацію наступальних дій росіян під Авдіївкою: рік закінчується, їм треба про щось звітувати. 

Директор енергетичних програм «Центру Разумкова» Володимир Омельченко, коментуючи повідомлення про пошкодження газогону Baltic Сonnector, висловив думку, що відчутних наслідків для енергетики Фінляндії і Естонії очікувати не слід, але сигнал тривожний — чи не помста це з боку Росії за вступ Фінляндії до НАТО? Сам факт, коли впродовж року вибухають два серйозних газогони (спочатку Північний потік, тепер Baltic Сonnector), означає, що й інші не в безпеці, після таких аварій ціни на газ  йдуть вгору, а це на руку Росії.  

Спортивний журналіст, редактор телеканалу «ДІМ» Євген Зінченко позитивно оцінив рішення УЄФА все ж таки не допустити до змагань російські юнацькі збірні. Раніше казали, мовляв, діти не повинні страждати, але це була маніпуляція, зауважив гість. Бо не такі вже гравці цих команд й діти, не кажучи про їхys[ тренерів та інших «дорослих», які з цими «дітьми» працюють. Усвідомлювати відповідальність мусять усі.

Завідувач сектором Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Іжак говорив про наміри Росії вийти з угоди про заборону ядерних випробувань та проєкт  «Буревісник». Ракета «Буревісник», якою вихваляється російська верхівка, — це лише засіб доставки, зазначив гість, формально росіяни можуть її випробовувати. Якщо, звісно, їм байдужа власна природа, якій така ракета завдає великої шкоди. По суті, це екологічний злочин, наголосив Олексій Іжак, нагадавши також, що на «Росатом» санкції не поширюються.    

У блоці каналу «Інтер» про бої під Авдіївкою говорив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Воєнно-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко коментував ураження в Чорному морі поблизу окупованого Севастополя корабля Чорноморського флоту Росії «Павел Державин» і підсумки 16-ї зустрічі в форматі «Рамштайн». На жаль, із далекобійними ракетами Taurus і АТАСМЅ усе ще немає конкретики. 

Про ураження корабля Чорноморського флоту Росії «Павел Державин» та пошкодження газогону Baltic Сonnector говорив і оглядач Defence Express Володимир Заблоцький

Воєнний оглядач із Ізраїлю Давид Шарп коментував візит до Ізраїлю держсекретаря США Ентоні Блінкена, а також проблему з полоненими і заручниками, яких захопив ХАМАС.  

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про те, що через війну на Близькому Сході допомога Сполучених Штатів Україні не припиниться, як би цього не хотілося російським пропагандистам, говорив Олександр Коваленко, а згодом — Володимир Фесенко, на думку якого, продовження системної підтримки України — в інтересах США і НАТО.     

Дипломат Олександр Левченко, коментуючи зустріч міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, зазначив, що «формується блок країн-диктатур, де терористичні дії стають щоденною практикою. Країни НАТО дали таким діям принципову оцінку». 

В етері було і кілька увімкнень кореспондента каналу Олега Борисова зі Страсбургу, де триває осіння сесія ПАРЄ. Співрозмовницями Борисова стали члени української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько («Слуга народу») і Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»), а також голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева («Слуга народу»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом