Заблокує та зробить платним? Маск придумав нововведення для колишнього Twitter
Заблокує та зробить платним? Маск придумав нововведення для колишнього Twitter

Заблокує та зробить платним? Маск придумав нововведення для колишнього Twitter

Керівництво компанії всерйоз розглядає деякі зміни

Відомий американський мільярдер Ілон Маск розглядає можливість блокування доступу до своєї соціальної мережі Х (колишній Twitter) для користувачів у країнах ЄС. Причина — уникнути нового регулювання, прийнятого Європейською комісією.

Маск все більше розчаровується у необхідності дотримуватись Закону про цифрові послуги, який був запроваджений у серпні цього року. Про це пише Business Insider.

Закон вимагає від великих онлайн-платформ наявності ефективних і прозорих систем модерації та видалення помилкової інформації, та тієї, що вводить в оману та є шкідливою. Як повідомляє джерело всередині компанії, у зв’язку з цим керівництво серйозно обговорює можливість блокування доступу.

Минулого тижня комісар ЄС Тьєррі Бретон заявив, що Комісія офіційно розслідує дотримання соцмережею нового закону. Також у платформи запросили інформацію про її дії щодо пом’якшення та видалення токсичної інформації.

Соцмережа Х стане платною?

Крім того, варто додати, що для нових користувачів соцмережа Х хочуть зробити платною. Про це Маск сказав на своїй сторінці.

Так, у рамках нової програми "Not a Bot", яка створена, щоб боротися зі спамом та активність ботів, усі нові користувачі повинні сплатити $1/рік, щоб публікувати пости. Програма вже запрацювала у тестовому режимі у Новій Зеландії та Філіппінах.

"Новим, непідтвердженим обліковим записам, необхідно буде підписатися на річну підписку у розмірі 1 долара США, щоб мати можливість публікувати інші публікації та взаємодіяти з ними. У рамках цього тесту існуючих користувачів це не торкнеться", — написав Маск.

Також, як пише X News Daily, нова програма торкнеться не лише запровадження оплати для нових користувачів.

"Цей новий крок стосується не тільки вартості 1 долар на рік. Передбачається, що це буде тривіальна сума для оплати. Йдеться про вимогу підтвердження кредитної картки + номера телефону", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в жовтні 2022 року Ілон Маск купив соціальну мережу Twitter, яку згодом він перейменував на Х. Користувачі мережі тоді відреагували на цю новину хвилею жартів.

Теги по теме
США Илон Маск Twitter
Источник материала
Поделиться сюжетом