/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fbe1376915cff4bc9fb781df0ce119c10.png)
Розсипчастий плов на сковороді: ділимося найпростішою та вдалою технологією приготування
Найпростіша, ситна та смачна страва з рису – плов з м'ясом, овочами та спеціями. Варто відзначити, що плов можна готувати не тільки в каструлі, а й у сковороді і в духовці.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F3f7fe50d5206f8dbf8af4832fc4cd27f.png)
Кулінарка Анастасія поділилася в Instagram рецептом смачного, розсипчастого плову на сковороді з м'ясом індички, овочами та спеціями.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff427a8da5fd7d4acb5715525a960ffb4.png)
Інгредієнти:
- рис – 250 г
- індичка – 300 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- журавлина – 50 г
- сіль – дрібка
- часник – 1 головка
- спеції "до плову"
- олія
Спосіб приготування:
1. На сковороді розігрійте кілька ложок олії, додайте нарізане невеликими кубиками м'ясо, обсмажте 5 хвилин і додайте дрібно нарізану цибулю, смажте разом ще 5 хвилин, періодично перемішуючи.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fff6043d94a99b7411d4d930b092c0d1a.png)
2. Додайте нарізану соломкою моркву і знову 5 хвилин обсмажте.
3. Додайте на сковороду промитий рис, трохи обсмажте разом із м'ясом та овочами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fb1e62018de27c562c73c67db2d8581be.png)
4. З помитої головки часнику зріжте верх.
5. Плов посоліть, додайте часник, журавлину і залийте окропом, щоб він покрив рис і зверху шар води в палець. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою, тушкуйте 15-20 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff47790da7a00b2d0ff4b70dbb0d92649.png)
За 5 хвилин до готовності рису, додайте спеції!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Плов у казані
- Плов із морепродуктами
- Плов із яловичиною

