20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому ми можемо сумувати після інтиму: експерти пояснили дивні відчуття
Чому ми можемо сумувати після інтиму: експерти пояснили дивні відчуття

Чому ми можемо сумувати після інтиму: експерти пояснили дивні відчуття

Інтим між двома людьми - це завжди сплеск емоцій, гормонів, почуттів; іноді, звичайно, для задоволення людям не вистачає одного партнера, але таких випадків не надто багато.

А тепер подумайте і згадайте, чи виникало коли-небудь у вас почуття спустошеності чи смутку після того, як цей процес закінчився? Якщо так, це називається "дофамінова яма" і про неї краще дізнатися кілька подробиць.

Інтим у літаку, скріншот: X (Twitter)

Олена Архипенко — сексолог — розповіла про те, чому це відбувається і що робити із цим почуттям. Відзначаються лише два визначення з цієї нагоди. Перший не підходить під усі випадки і називається він "посткоитальная дисфорія". Другий – звичайна дисфорія (протилежність ейфорії). Це дратівливість, розпач, злість... неприємні почуття, які не кожного разу з'являються, але все ж таки існують навіть після мастурбації.

Здебільшого це відбувається з людьми, які відчувають тривожність. Саме вони можуть сфокусуватися на смутку, побоюючись, що вона може повторюватися знову і знову.

Інтим, скріншот: Youtube

Цей стан такі люди навіть можуть аналізувати та сумувати за такими відчуттями. Фахівці пропонують звертати увагу на це і намагатися розумітися на тому, що саме вас могло зачепити. Може бути відчуття неприйняття власного тіла або інтимного моменту.

Источник материала
Поделиться сюжетом