На Вінниччині кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 262
На Вінниччині кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 262

На Вінниччині кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 262

На Вінниччині станом на вечір 1 листопада кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 262, у лікарнях залишаються 111 пацієнтів.

Про це повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», передає Укрінформ.

На Вінниччині кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 262 - Фото 1

Зазначається, що станом на 18.00 минулої доби зафіксовано вже 262 випадки захворювання на вірусний гепатит А, зокрема 15 – за минулу добу. Із них лабораторно підтверджені 219 випадків, 111 людей перебувають на стаціонарному лікуванні. Серед захворілих – 36 дітей, у тому числі дошкільного віку. Хворіють також 10 студентів, серед працівників закладів освіти зафіксовано 17 випадків вірусного гепатиту А, серед медиків - 7.

Поодинокі випадки захворювання, окрім Вінниці, зареєстрували і в інших територіальних громадах області. Хворих на гепатит А виявили у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.

В освітніх закладах Вінницінаразі продовжується дистанційне навчання. Це ж стосується і позашкільного навчання, спортивних та мистецьких гуртків.

Як повідомлялося, спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. Тому у регіоні посилено протиепідемічні заходи: зокрема, тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках, додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

В області посилено дезінфекцію громадського транспорту, під тимчасовою забороною ярмарки та масові заходи з реалізації продукції домашнього виробництва. Також органи місцевої влади посилюють контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог і протиепідемічних правил на ринках міста та області.

На підставі проведених епідрозслідувань визначено щонайменше 4 можливих фактори, які вказують на джерело інфекції. Після детального аналізу кожен з факторів опрацьовується одночасно паралельними командами з широким лабораторним контролем.

Також в області триває вакцинація медиків, лікарів екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоров’я, задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А. Мобільні бригади почали щеплення близького оточення пацієнтів з підтвердженим діагнозом, зокрема сімей, які проживають спільно, або близьких, з ким контактували напередодні захворювання. Також для вакцинації дітей доставлено 1100 доз вакцини для профілактики вірусного гепатиту А (ВГА) та формування резерву, вакцинації в закритих колективах.

Теги по теме
Болезнь
Источник материала
loader
loader