ВАКС не пустив представників громадськості на проголошення зміни запобіжного заходу для Кауфмана
ВАКС не пустив представників громадськості на проголошення зміни запобіжного заходу для Кауфмана

ВАКС не пустив представників громадськості на проголошення зміни запобіжного заходу для Кауфмана

Про це представникам ЗМІ заявила директорка та мажоритарна власниця акцій англійської компанії WWRT Ольга Гутовська. За рішенням суду бізнесмена звільнили з-під варти.

ВАКС звільнив Кауфмана з-під варти

У Вищому антикорупційному суді розглянули справу Бориса Кауфмана щодо заволодіння майновим комплексом комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса". 26 жовтня з 10:30 по 23 тривало засідання, за результатом якого суд випустив бізнесмена з-під варти.

Журналісти зазначають, що засідання призначили на 31 жовтня 16:45. Однак, представників ЗМІ не допустили на проголошення ухвали. Щобільше, не пустили навіть представника сторони обвинувачення.

Натомість невідома представниця установи вийшла до громадськості й заявила, що текст рішення суду можна отримати в канцелярії ВАКС. Водночас суддю Ярослава Шкодіна помітили на виході із приміщення близько 17:30.

Власниця акцій англійської компанії WWRT Ольга Гутовська зазначила ЗМІ, що прибула до суду, аби почути аргументи судді Шкодіна та зрозуміти підстави, чому він ухвалив таке рішення.

О 16:45 засідання мало розпочатися, але його просто не було. Колеги повідомили, що близько 17:20 суддя вийшов з приміщення суду. Не дав коментарів журналістам чи громадськості,
– розповіла Гутовська.

"Мені, як людині, яка зазвичай стикається з англійським судовим процесом незвично бачити відсутність комунікації зі сторони суду щодо ходу суспільно важливої, резонансної справи", – додала вона.

Відтак, ГО "Інститут свободи слова" звернулася до ВАКС із проханням надати інформацію про причини недопуску на засідання громадськості та представників ЗМІ. А також передати аудіозапис з судового засідання від 31 жовтня 2023 року, де проголосили ухвалу про зміну запобіжного заходу Кауфману.

Як відомо, бізнесмен перебував у слідчому ізоляторі з 7 вересня. НАБУ та САП встановили, що збитки, спричинені злочином, у якому підозрюють Кауфмана, становлять понад 2,5 мільярди гривень.

Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны