Друзі Кличка Сергій Боярчуков і Сергій Алєксєєв будують на місці знесеної пам’ятки архітектури на Подолі торгово-офісний центр
Друзі Кличка Сергій Боярчуков і Сергій Алєксєєв будують на місці знесеної пам’ятки архітектури на Подолі торгово-офісний центр

Друзі Кличка Сергій Боярчуков і Сергій Алєксєєв будують на місці знесеної пам’ятки архітектури на Подолі торгово-офісний центр

Як повідомив експерт з управління та планування міського середовища Дмитро Перов, земельна комісія Київської міської ради відмовилася розглядати проєкт рішення ради про розірвання договору із забудовником, який у серпні цього року зніс історичну будівлю на вулиці Ярославській,13-Б.

Механізм роботи ради такий, що, у разі включення до порядку денного сесії цього питання, його без скандалу звідти виключити буде неможливо: будь-яка зміна порядку у сесійний день є публічною.

Якщо ж це робить комісія на своєму засіданні, то шанси на розголос мінімальні, оскільки, хоча засідання комісій ради і не є таємними, сторонні туди потрапляють вкрай рідко.

Однак цього разу вирішити все кулуарно не вийшло – про рішення земельної комісії стало відомо.

Оскільки, як виявилося, він не був внесений до переліку пам’яток культурної спадщини.

- Реклама -.

Подія викликала неабиякий суспільний резонанс, а за фактом зносу поліція навіть відкрила кримінальне провадження стосовно забудовника.

Однак, судячи з усього, ця справа не має жодної перспективи.

Як повідомляє низка захисників історичного Києва, забудовником є Боярчуков Сергій Григорович.

За інформацією журналіста Володимира Бондаренка, «Боярчуков Сергій Григорович – багаторічний партнер нардепа по имени Алєксєєв Сергій Олегович (“Євросолідарність), якого днями заарештували за хабар у $50 тыс.

Алєксєєв найближчий довірений юрист Кличка, президент офіційного фан-клуб Кличков».

Сам Боярчуков оперативно, через два дні після зруйнування історичної будівлі також підтвердив цю інформацію:.

Сергій Боярчуков є власником цілої низки компаній, серед яких є і кілька фірм, які містять у своїй назві прізвища Алєксєєв та Боярчуков.

Що стосується Алєксєєва, то у всіх цих фірмах його прізвище присутнє лише в назві.

Серед бенефіціарів замість нього стоїть прізвище Мостіпанська Альона Володимирівна.

Або ж прізвище іншого номінала – Владимиров Володимир Володимирович:.

Сам же Сергій Алєксєєв дійсно є депутатом від ЄС, і йому дійсно висунуте звинувачення в отриманні хабаря у розмірі 50 тисяч доларів.

З огляду на те, що Алєксєєв є депутатом саме від Євросолідарності, шанси на те, що справу таки доведуть до кінця, таки є, хоча й досить примарні.

Те, що Алєксєєв і Боярчуков є партнерами по бізнесу, також не викликає сумнівів, попри те, що в реєстрах відсутні фірми, де б ці дві особи були власниками однієї й тієї самої юридичної особи.

На це є номінали, окрім того, хто б що не говорив про Боярчукова та Алєксєєва, в наявності інтелекту їм не відмовиш, як і в розумінні юриспруденції.

Що ж стосується земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:85:354:0015 на вулиці Ярославській, 13-Б , на якій ще донедавна стояв історичний будинок, знесений партнерами Кличка, то там наразі повним ходом іде будівництво.

Його ходу не заважає ні кримінальна справа, порушена поліцією за фактом його знесення, ані кримінальна справа щодо Сергія Алєксєєва, ані протести захисників Києва.

Через деякий час тут виросте офісний центр із вбудовано-прибудованими приміщеннями для надання соціальних послуг і підземним паркінгом.

Источник материала
Поделиться сюжетом