На підконтрольну Україні територію повернули із Криму двох дітей
На підконтрольну Україні територію повернули із Криму двох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули із Криму двох дітей

До України вдалось повернути двох дітей, які перебували у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі.

На підконтрольну Україні територію повернули із Криму двох дітей - Фото 1

"В межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути додому ще двох українських дітей. Це Єгор та Валерія, 2009 та 2015 років народження. Вони приїхали разом з бабусею", - зазначив Єрмак.

За його словами, ці діти народилися в Криму та опинилися під опікою бабусі у зв’язку зі смертю батька і позбавленням батьківських прав матері.

"Враховуючи те, що молодша онука не є кровною родичкою бабусі, оформлення відповідних документів тривало певний час, що не дозволяло раніше виїхати з окупованого Криму", - зауважив Єрмак.

Після повномасштабного вторгнення Росії активізувався тиск на осіб, які дотримуються проукраїнських поглядів. Бабуся ухвалила рішення виїхати з Криму разом з дітьми, зауважив керівник ОП.

Жінка звернулася до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням про сприяння у переїзді разом з неповнолітніми.

"Наша команда допомогла їм виїхати до України, була розроблена легенда, яку родина використовувала при контактах з представниками окупаційної влади та спецслужб країни-агресора. Зараз вони вже у Києві", - повідомив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада стало відомо, що на підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей.

Теги по теме
Крым Дети
Источник материала
loader
loader