32 години біології на тиждень, а філософія – обов'язковий предмет. Шість неймовірних фактів про шкільну освіту у Франції
32 години біології на тиждень, а філософія – обов'язковий предмет. Шість неймовірних фактів про шкільну освіту у Франції

32 години біології на тиждень, а філософія – обов'язковий предмет. Шість неймовірних фактів про шкільну освіту у Франції

Засновниця громадської спілки "Освіторія" Зоя Литвин поділилася своїми враженнями від освіти у Франції. Зокрема, вона підкреслила свій захват обовʼязковим вивченням школярами філософії, була здивована годинам, які учні мають присвятити поглибленому вивченню обраних предметів та зацікавлена шкільним харчуванням, адже діти не їдять фаст-фуду, натомість мають повноцінне корисне меню.

Про це громадська діячка написала у Facebook. Вони розповіла, що такий досвід був цікавим і українцям є чому повчитися. Пропонуємо ознайомитися більш детально з неймовірними фактами про французьку освіту у школах.

  1. Філософія – обовʼязковий предмет у навчальній програмі Франції, і це єдина країна у світі, яка дотримується такої норми. Більш того, французи довели, що ця наука позитивно впливає на досягнення школярів з математики та природничих наук.
  2. Шкільне життя завжди під наглядом директорів ліцеїв та їх заступників. Тож адміністрація школи зобовʼязана проживати на її території та, окрім того, що слідкувати за шкільним життям та навчальним процесом, керівники мають бути зацікавлені у комфорті та гарному стані навчальних закладів.
  3. Більшість предметів учні старших класів обирають самостійно. Серед 45 дисциплін школяр обирає декілька і вивчає дуже глибоко. Наприклад, якщо в середній школі обовʼязкові 2 години біології на тиждень, то у старшій їх буде 42.
  4. Деякі діти можуть випуститись зі школи у 18 років й вступити в престижний виш. А академічно обдаровані учні залишаються в навчальному закладі ще на 2 роки, аби підготуватись до вступу в один із шести найпрестижніших вишів, таких як École normale Superior. Ці заклади вважаються кращими за Сорбонну, хоч і не мають статусу університету.
  5. Франція – лідер у шкільному харчуванні. В цій країні особлива увага приділяється їжі. В меню у школі можна побачити рибу, смажену у вершковому маслі, парові овочі під соусом бешамель й прикрашена страва часточкою лимона та свіжою зеленню.
  6. Всі іноземні школярі, які потрапляють до французського закладу освіти, мають обовʼязково пройти однорічну програму адаптаційного класу, де вивчають мову цієї країни.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чому вчителі за кордоном не задають домашні завдання і вважають їх шкідливими.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны