Кремль може знов підіграти Трампу: дипломат пояснив можливий механізм втручання у вибори в США
Кремль може знов підіграти Трампу: дипломат пояснив можливий механізм втручання у вибори в США

Кремль може знов підіграти Трампу: дипломат пояснив можливий механізм втручання у вибори в США

Під час чергової президентської кампанії в США Кремль напевно знов спробує втрутитися у процес виборів, проте, робитиме це більш "акуратно". Режим в Росії об’єктивно зацікавлений у тому, аби Дональд Трамп знов став главою Білого дому.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив український дипломат, посол України в Хорватії та Боснії і Герцеговині у 2010-2017 роках Олександр Левченко. "Чи може Росія знову втрутитися? Може, але буде робити це делікатно", – спрогнозував він.

За словами дипломата, Кремль намагатиметься діяти так, аби Демократична партія не мала доказів такого втручання. "Будуть щось робити, але побічно, більш уважно, більш акуратно тощо", – сказав він.

Левченко наголосив: "Кремлю потрібен президент, який критично налаштований щодо війни в Україні і який хотів би її швидко закінчити з огляду на те, щоб скоротити американські витрати".

В контексті нової заяви Трампа про те, що він нібито може завершити війну в Україні в короткі терміни, дипломат зауважив, що експрезидент США демонструє прогрес. Адже колись він був переконаний, що зможе закінчити війну протягом 24 годин, натомість тепер говорить про термін понад 2 місяці.

Левченко нагадав, в чому полягає "формула" Трампа. "Він посадить за один стіл президента України і президента Росії і скаже, що вони мають терміново досягти мирної угоди. Якщо Росія відмовиться, то США дадуть Україні стільки зброї, що вона зможе вирішити всі питання. Отже, Путін буде змушений це зробити. Щодо України він не уточнював, що буде, якщо вона не сяде за стіл переговорів. Але натяк очевидний і прозорий: США просто ніяк не будуть допомагати Україні".

Як писав OBOZ.UA, президент Володимир Зеленський запросив експрезидента США Дональда Трампа в Україну, але той відмовився. Раніше глава української держави зауважив, що Трамп міг спробувати втілити свою ідею про закінчення війни в Україні протягом доби, коли був очільником США, але, на жаль, не скористався цією можливістю.

Источник материала
Поделиться сюжетом