19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський ввів санкції проти Царьова, Азарова, Табачника та інших зрадників країни
Зеленський ввів санкції проти Царьова, Азарова, Табачника та інших зрадників країни

Зеленський ввів санкції проти Царьова, Азарова, Табачника та інших зрадників країни

Український лідер Володимир Зеленський своїми указами ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 18 листопада 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів ( санкції )". Укази президента №758/2023 та №759/2023 оприлюднені на офіційному сайті.

- Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки та оборони, введеного в дію цими указами, покладається на секретаря РНБО. Указ набирає чинності з дня його опублікування, - йдеться у документах.

Згідно з текстом рішення РНБО, оновлені санкції терміном на 10 років запроваджуються проти колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, народного депутата України IV-VII скликань Олега Царьова, народного депутата України IV-VIII скликань Дмитра Святаша, глави окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова, голови т.зв. "ЛНР" Леоніда Пасічника, депутата Державної думи РФ Дмитра Сабліна, а також колишнього українського телеведучого Юрія Кота.

Санкції передбачають блокування активів, повне обмеження торгових операцій, а також транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, заборона участі у приватизації, закупівлі, угодах з цінних паперів тощо.

В іншому додатку до рішення РНБО, підписаного президентом, зазначено ще 100 фізичних осіб. Крім того, список санкцій налічує 37 юридичних осіб, які, ймовірно, причетні до депортацій українських дітей з окупованих територій. Зокрема, під санкції потрапила некомерційна організація "Квартал Луї", започаткована нинішньою уповноваженою з прав дитини Російської Федерації Марією Львовою-Бєловою, ордер на арешт якої в рамках справи про незаконну депортацію та переміщення українських дітей було видано Міжнародним кримінальним судом у березні 2023 року. Санкції запроваджуються відповідно на 5 та 10 років.

Раніше Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про введення санкцій проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб, серед яких і українські громадяни, які перейшли на бік ворога. нафту в обхід обмежень. До списку потрапили три компанії Kazan, Ligovsky Prospect та NS Century, власники яких зареєстровані в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Поделиться сюжетом