"Гаряче привітали": у ЗСУ офіційно підтвердили удар по скупченню морпіхів ворога у день ракетних військ та артилерії РФ
"Гаряче привітали": у ЗСУ офіційно підтвердили удар по скупченню морпіхів ворога у день ракетних військ та артилерії РФ

"Гаряче привітали": у ЗСУ офіційно підтвердили удар по скупченню морпіхів ворога у день ракетних військ та артилерії РФ

У Збройниих силах України підтвердили ураження скупчення російських окупантів поблизу лінії фронту на лівобережжі Херсонщини 19 листопада. На момент удару російські морпіхи з лав 810 бригади морської піхоти ЗС РФ зібралися святкувати день російського артилериста.

Підтвердження з'явилося у Telegram-каналі Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ. За даними російських пропагандистів, "палкого привітання" від українських воїнів не пережили кілька десятків загарбників.

"Нещодавно Сили оборони України успішно нанесли вогневе ураження по скупченню російських окупантів зі складу 810-ї бригади морської піхоти. За повідомленнями російської сторони, в момент удару окупанти зібралися для відзначення так званого Дня російського артилериста. Сили оборони України оперативно визначили місце проведення святкових заходів росіян і гаряче привітали їх!" — йдеться у повідомленні.

У СтратКомі нагадали, що російські пропагандисти після прильоту по розташуванню загарбників на окупованій частині Херсонщини влаштували справжню істерику. Вони повідомляли про ліквідацію десятків окупантів та стверджували, що близько сотні росіян отримали тяжкі поранення.

За даними командира роти ударних БпАК "Птахи Мадяра" 59 ОМПБр ЗСУ Роберта Бровді,  загинули тоді щонайменше 25 загарбників, скільки серед них та поранених було російських офіцерів, росіяни ретельно приховують.

810 бригада морської піхоти, що відчула на собі помсту українських воїнів за вбитих російською ракетою 3 листопада на Запоріжжі захисників з лав 128 окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, дислокується у тимчасово окупованому Севастополі у районі бухти Козачої. Входить до складу берегових військ Чорноморського флоту.

Цей удар часто плутають із ще одним результативним ураженням, що сталося того дня в населеному пункті Кумачеве, що на Донбасі, звернув увагу журналіст Роман Шрайк. Там загарбників зігнали у місцевий будинок культури на "святковий концерт" російської режисерки Поліни Менших. Вона під час прильоту загинула. Компанію любительці поспівати "патріотичних пісень" на окупованій українській землі склало чимало загарбників.

Обидва прильоти часто плутають між собою, на це, зокрема, звернув увагу журналіст Роман Шрайк.

Нагадаємо, 3 листопада росіяни вбили на Запоріжжі воїнів 128 ОГШБр ЗСУ, яких вишикували на нагородження з нагоди Дня артилериста. По скупченню воїнів, які, як повідомлялося, чекали на прибуття комбрига, прилетіла російська ракета Х-59.

За даними керівництва бригади, тоді загинули 19 військовослужбовців. Ще багато воїнів і кілька цивільних отримали поранення.

Міністр оборони Рустем Умєров відреагував на трагедію пізно ввечері 4 листопада, він заявив, що доручив провести розслідування загибелі воїнів.

"Будуть зʼясовані всі обставини того, що сталося. Доручаю Головній інспекції Міністерства оборони провести повну перевірку за фактом цієї трагедії. Наш ворог – підступний терорист. Маємо докласти всіх зусиль, щоб захистити наших людей та дати всі чесні відповіді рідним і близьким загиблих воїнів", – написав міністр.

Командир бригади Дмитро Лисюк залишився неушкодженим: він прибув на місце трагедії вже після удару. На час службового розслідування командира 128-ї бригади відсторонили.

Після трагедії на Закарпатті оголосили триденну жалобу за загиблими воїнами.

14 листопада Умєров повідомив перші результати перевірки обставин ракетного удару по 128-й бригаді. За його словами, встановлено, що бійців справді зібрали у дворі будинку для нагородження, проігнорувавши всі правила маскування. Не було вжито жодних заходів безпеки і після того, як було оголошено повітряну тривогу, а у районі, де перебували воїни, помітили ворожий розвідувальний безпілотник.

21 листопада "Мадяр" підтвердив ураження російських морпіхів і наголосив: так українські воїни відплатили загарбникам за загиблих побратимів зі 128-ї.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом