У конкурсі «Зеонбуду» перемогли канали Пахольчука, Богуцького та «Ми – Україна+»
У конкурсі «Зеонбуду» перемогли канали Пахольчука, Богуцького та «Ми – Україна+»

У конкурсі «Зеонбуду» перемогли канали Пахольчука, Богуцького та «Ми – Україна+»

У конкурсі перемогло шість компаній. Ліцензії не отримали канал «Конкурент», канал телемагазинів «Соната ТВ» та канал Ганни Ковальової, яка купила медіаактиви Столара.

 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначила переможців  у конкурсі на мовлення в мультиплексах провайдера оператора цифрового телебачення «Зеонбуд». Таке рішення регулятор прийняв 23 листопада.

 На конкурс було виставлено шість вільних місць: одне в МХ-1, чотири в МХ-2 й одне в МХ-5. Найбільше заявок надійшло на місця в мультиплексах МХ-2 та МХ-5. Заявки на участь подало дев’ять компаній.

Переможці:

 Мультиплекс МХ-1 (одне вільне місце):  канал «Бігуді» з новою юриличною особою ТОВ «Віжн 4».

Мультиплекс МХ-2 (чотири вільні місця): канал «1+1 Україна» з новою юридичною особою  ТОВ «Віжн 1+1», два канали  StarlightMedia  - «Оце» та ICTV2.  А також новий канал від співвласника «Ми – Україна» Ігоря Петренка – «Ми – Україна +» (юридична особа ТОВ «Стрімлайн медіа»).

Також на місця у цьому мультиплексі претендував канал телеторгівлі «Sonata TV» (юридична особа ТОВ «Країна ТВ»), однак він не отримав ліцензії

Мультиплекс МХ-5 (одне місце): новий канал від StarlightMedia «Твій серіал».

Також на це місце претендувало ще дві компанії.

 Канал «Новини Live» (юридична особа ТОВ «Медіамережі»), який належить Ганні Ковальовій, що купила торік улітку медіаактиви Вадима Столара. А також «Конкурент» з Луцька (юридична особа ТОВ «Контент менеджмент груп»).

Детальніше про те проходив конкурс і презентувались канали незабаром читайте у матеріалі «Детектор медіа».

За кілька тижнів до кункурсу Концерн РРТ звернувся до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, щоб зупинити цифровий конкурс на місця в мультиплексах оператора «Зеонбуд». У своєму листі Концерн РРТ звертає увагу на те, що він є власником більшості висотних споруд, де встановлює своє обладнання «Зеонбуд» (щоб забезпечити, згідно з ліцензією, 90% охоплення населення України). Договір між Концерном РРТ та «Зеонбудом» чинний до 31 грудня 2023 року. Але державне підприємство не хоче продовжувати його на тих самих умовах і вже повідомило компанію про розірвання договору з 1 січня 2024 року. А це призводить до неможливості використання інфраструктури Концерну РРТ в роботі «Зеонбуду». Тому Концерн РРТ вважає, що Нацрада не може провести цифровий конкурс, оскільки «Зеонбуд», на його думку, не забезпечить можливості надання послуг каналам, які беруть участь у конкурсі.

 У відповідь «Зеонбуд» також надіслав лист регулятору. У компанії  вважають, що Концерн РРТ надав недостовірну інформацію «з метою тиску на регуляторний орган, шляхом вчинення дій, що мають ознаки недобросовісної конкуренції».

«Зеонбуд» пише, що справді отримав повідомлення про намір припинити чинний договір, але водночас Концерн РРТ надіслав лист про намір укласти новий договір на 2024 рік і проєкт договору. «Зеонбуд» готує заяву до Антимонопольного комітету для надання оцінки діям Концерну РРТ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом