20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Київський Протасів Яр носитиме ім'я Романа Ратушного
Київський Протасів Яр носитиме ім'я Романа Ратушного

Київський Протасів Яр носитиме ім'я Романа Ратушного

За це у четвер, 23 листопада, проголосувала Київська міська рада.

Київська міська рада проголосувала за присвоєння заказнику «Протасів Яр» імені громадського активіста Романа Ратушного, який загинув у бою з росіянами під Ізюмом. 

За це, як повідомила ініціатива «Захистимо Протасів Яр», проголосували 76 столичних депутатів, проти не було жодного голосу.

«Дякуємо Київській міській владі за це рішення. Воно давно назріло. Будемо боротись далі за те, щоб Протасів Яр ще довго нагадував наступним поколінням киян про Романа. Нагадуємо, поки що цьому стоять на заваді спори про статус Протасовому Яру як заказ

ника. Найближчим часом будемо інформувати вас про новини у цих справах», — йдеться у повідомленні ініціативи.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що у вересні 2022 року Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі Києва на честь загиблого на фронті активіста Романа Ратушного.

Роман Ратушний, який у 16 років брав участь в Революції, разом з місцевими мешканцями виступив проти планів забудувати місцевість і згодом очолив громадську ініціативу «Захистимо Протасів Яр». Роман влаштовував акції протесту, велопробіги, автопробіги з громадою Протасового Яру. Активіст звертався до міської влади, подавав позови в суди щодо незаконної забудови зеленої зони.

З першого дня повномасштабного вторгнення Росії Роман брав участь у боях під Києвом, а потім – у складі 93-ої ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. 9 червня 2022 року в бою з окупантами під Ізюмом 24-річний Роман Ратушний загинув. 

Під час прощання з активістом мер Києва Віталій Кличко пообіцяв залишити Протасів Яр зеленою зоною в пам’ять про Романа. 

Читайте також: 

  • Пам’яті Романа Ратушного. Як ініціатива «Захистимо Протасів Яр» продовжує справу активіста

  • «Історична правда» започаткує премії імені Романа Ратушного на гроші, отримані від родини загиблого активіста

  • «Новинарня» створила преміальний фонд для журналістів на кошти, отримані від родини Ратушного

Фото із соцмереж Романа Ратушного

Читайте також
Фільм-нарис «Роман Ратушний. Вільна людина» покажуть на фестивалі «Протасів Яр»
«Я робив усе, щоб мої вчинки та дії продовжили моє життя». Як стартував перший фестиваль «Протасів Яр» пам’яті Романа Ратушного
Геннадій Корбан програв суд активісту Роману Ратушному, який загинув на війні
У Протасовому Яру зібрались сотні людей, щоб зустріти тіло загиблого на фронті Романа Ратушного
На фронті загинув київський активіст Роман Ратушний
Протести на Банковій: апеляційний суд скасував домашній арешт Ратушного
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Теги по теме
Киев
Источник материала
Поделиться сюжетом