Головні новини за 27 листопада: Кличко змусять порозумітися, сотні дронів проти України та таємнича смерть Кернеса
Головні новини за 27 листопада: Кличко змусять порозумітися, сотні дронів проти України та таємнича смерть Кернеса

Головні новини за 27 листопада: Кличко змусять порозумітися, сотні дронів проти України та таємнича смерть Кернеса

Кличко змусять пояснити мільйони на бруківку: петиція вже набрала необхідну кількість голосів

Мешканці Києва розпочали незвичайну відкриту дискусію: петиція "Гроші на ЗСУ" вийшла з онлайн-простору, вимагаючи підтримки для збройних сил та прозорості у бюджеті міста на 2024 рік.

Після 11 акцій під стінами Київського меріального управління активісти написали петицію з кількома основними вимогами: запровадити прозорий бюджет без другорядних видатків, створити сервісну службу закупівель допомоги ЗСУ при КМДА та залучити до обговорення справжніх потреб представників громадськості, волонтерів та ветеранів.

Найголовнішою вимогою стало надання 20% бюджету Києва на 2024 рік на потреби Збройних Сил України. Ініціативна група зібрала необхідні 6 тисяч голосів, щоб залучити владу до обговорення цього питання.

Ініціативна група "Гроші на ЗСУ" / фото: петиція №12684

700-1000 "Шахедов" на місяць: волонтер закликав українців перестати жити ілюзіями

Лідер фонду "Повернися живим" Тарас Чмут поділився даними про можливу кількість "Шахедів" в Росії.

Згідно з інформацією Повітряних сил ЗСУ, ворог запустив 75 дронів-камікадзе, з яких 74 були збиті. Однак, незважаючи на цей успіх, країна-агресор може мати безліч таких ударних безпілотників.

Про це на своїй сторінці в X розповів Тарас Чмут та оцінив, що щомісяця ворог може виробляти від 700 до 1000 таких дронів.

Shahed-136. Фото: Youtube

Син Кернеса розповів про таємничу смерть батька: "Потрібно було захопити владу"

Майже через три роки після смерті Харківського міського голови Геннадія Кернеса, його син розповів шокуючу інформацію. Він зазначив, що його батька відключили від апаратів життєзабезпечення без згоди рідних для того, щоб влада міста перейшла до Ігоря Терехова.

Кирило Кернес зазначив, що причиною смерті Геннадія Кернеса стало те, що 14 грудня 2020 року його відключили від системи життєзабезпечення у німецькій клініці "Шаріте"

16 грудня 2020 року серце Кернеса не витримало і він помер.

Геннадій Кернес, скрін, відео YouTube

Працівникам ТЦК суттєво розширять повноваження: тепер зможуть робити все

В Україні триває війна та загальна мобілізація. Проте працівники військкоматів у розпал повномасштабного вторгнення не мають права зупиняти людей на вулиці, перевіряти у них документи та вручати повістки.

Нардепи працюють над тим, щоб виправити цю ситуацію та розширити права ТЦК та СП.

На цьому наголосив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю Radio NV.< /span>

Костенко зазначив, що працівники ТЦК фактично не мають повноважень зупиняти на вулиці людей, вручати повістки чи перевіряти документи.

Вручення повістки, скріншот: YouTube

Подарунок під ялинку: влада затвердила підвищення одного з комунальних тарифів

Українців очікують нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення. Оновлені розцінки набудуть чинності у 2024 році, але торкнуться лише деяких громадян. Про це повідомляє інформаційний портал vikna.

Підвищення тарифу на воду поки що буде не глобальним і торкнеться виключно мешканців міста Калуш, що на Івано-Франківщині. Рішення про запровадження нових цін було ухвалено на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради.

Так, у 2024 році вода та каналізація подорожчає для мешканців громади майже на 26%. При цьому місцева влада затвердила більш стримане зростання цін, оскільки комунальне підприємство, яке надає послуги, пропонувало підняти ціни на 32%.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Источник материала
Поделиться сюжетом