19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Раді буде новий антирекорд: ще один народний депутат складає мандат
У Раді буде новий антирекорд: ще один народний депутат складає мандат

У Раді буде новий антирекорд: ще один народний депутат складає мандат

У Раді буде новий антирекорд: ще один народний депутат складає мандат

Йдеться про мажоритарника з Донецької області Максима Єфімова.

Народний депутат України та голова депутатської групи “Відновлення України” Максим Єфімов оголосив про складання мандату. Про це політик написав у Facebook.

За даними руху ЧЕСНО, Єфімова вдруге обрали до Верховної Ради в 2019 році як безпартійного мажоритарника з міста Краматорськ Донецької області. Спочатку він був позафракційним, а наприкінці 2019-го долучився до групи "Довіра". До середини 2014-го був членом “Партії регіонів”, пізніше прогулював засідання Ради восьмого скликання, фігурував у двох розслідуваннях щодо корупції.

Складання повноважень депутата ВР політик пов’язав із бажанням сконцентруватися на потребах рідних міста й області, а також із тим, що не має достатньо часу на депутатську діяльність. Єфімов розповів про роботу Краматорської міської ради, обласної влади та містян зі створення “ключового прифронтового вузла країни” та організації життєдіяльності громади з початку повномасштабної війни Росії проти України.

“Наразі команда максимально залучена у процесах збереження промислового та економічного потенціалу міста. Зокрема, шляхом релокації потужностей, із облаштуванням на нових місцях наших спеціалістів – найціннішого активу української Перемоги. Ці зусилля не лишають часу на щось інше. Зокрема і на депутатську діяльність” — написав Єфімов.

На його думку, робота депутата в умовах війни вимагає забагато зусиль. Політик додав: “Їх, скажу відверто, бракує, і вони не завжди є результативними. Я ніколи не займався імітаціями. Не сприймаю умовностей і завжди налаштований на результат”. 

Єфімов заявив, що має намір зосередитися на питаннях захисту Краматорської громади, усієї Донецької області та “загалом – України”.

Народний депутат Ярослав Железняк зазначив у Telegram, що наразі в групі Єфімова “Відновлення України” лише 17 депутатів, тобто мінімальна кількість для її існування.

“З складанням мандату Єфімовим в групі залишиться лише 16 осіб, що взагалі ставить під ризик існування цієї групи. Хіба що хтось новий приєднається до групи протягом двох тижнів”, — додав він.

Складання мандату Єфімовим також означає новий рекорд мінімальної кількості членів українського парламенту. У ньому залишиться 402 депутати.

Після 24 лютого кількість депутатів і так недоукомплектованої Верховної Ради почала різко падати. Наразі в парламенті налічується вже 403 депутати — антирекорд за всю історію незалежної України. Скільки нардепів ще можуть втратити мандат? Хто в зоні ризику? Чи є зменшення кількості народних депутатів критичним для поточного скликання? Лабораторія законодавчих ініціатив у статті «Депутатопад у час війни: чому кількість народних депутатів зменшується?» вирішила спрогнозувати, скільки ще депутатів може вибути з Верховної Ради та які наслідки це може мати.

Источник материала
Поделиться сюжетом