19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За диктаторські "закони 16 січня" і проти Стамбульської конвенції: Шпенов складає мандат нардепа
За диктаторські "закони 16 січня" і проти Стамбульської конвенції: Шпенов складає мандат нардепа

За диктаторські "закони 16 січня" і проти Стамбульської конвенції: Шпенов складає мандат нардепа

Нардеп Шпенов є безпартійним. Проте депутат був членом Центральної контрольно-ревізійної комісії партії "Опозиційний Блок".

Що відомо про складання повноважень Шпенова

До Верховної Ради України надійшла заява від Дмитра Шпенова про складення депутатських повноважень та дострокове припинення повноважень народного депутата України,
– написали у Раді.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук запевнив, що заяву депутата розглянуть на найближчому пленарному засіданні.


Шпенов написав заяву про складання мандату / Фото Руслана Стефанчука

Варто зауважити, що Дмитро Шпенов балотувався і був обраний у 2019 році до Верховної Ради 9-го скликання як безпартійний самовисуванець за 37-м округом, тобто у Дніпропетровській області.

Він був членом Центральної контрольно-ревізійної комісії партії "Опозиційний Блок", членом Комітету з питань правової політики.

Дмитро Шпенов був нардепом декількох скликань Верховної Ради:

  • у 2007 – 2012 роках – від "Партії регіонів";
  • у 2012 році – за одномандатним виборчим округом №37 як безпартійний самовисуванець. Був членом фракції "Опозиційний блок";
  • у 2019 році – став нардепом як безпартійний самовисуванець за 37 округом, позафракційний.

Народний депутат Ярослав Железняк написав, що тепер у Верховній Раді залишається 401 нардеп.

Варто зауважити, що буквально 25 листопада склав мандат нардепа Віталій Данілов від "Батьківщини", згодом 1 грудня – Максим Єфімов, який був головою депутатської групи "Відновлення України".

Голосував проти Стамбульської конвенції та за диктаторські "закони 16 січня"

  • Дмитро Шпенов, бувши нардепом у 2014 році, голосував задиктаторські закони 16 січня. Вони були ухвалені під час Революції гідності з грубим порушенням регламенту та законодавчої ініціативи. Ба більше, вони мали обмежити права громадян, надати владі більшу свободу, щоб покарати учасників акцій протесту, та криміналізувати опозицію та громадянське суспільство.
  • Нардеп Шпенов також у 2022 році був одним з шести депутатів, які голосувати проти Стамбульської конвенції. Остання покликана запобігти насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротись з цими явищами.
  • Окрім того, наприкінці 2022 року Дмитро Шпенов проголосував за "містобудівний" скандальний законопроєкт 5655. Його ухвалювали суто в інтересах забудовників, він нівелював вплив громадян на відбудову України.
Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
Поделиться сюжетом