13 грудня — презентація проєкту «Моніторинг вступу України до ЄС»
13 грудня — презентація проєкту «Моніторинг вступу України до ЄС»

13 грудня — презентація проєкту «Моніторинг вступу України до ЄС»

У рамках проєкту створено інструмент моніторингу для щомісячної оцінки прогресу або регресу на шляху України до ЄС.

Команда Liberte, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій і Bendukidze Free Market Center за підтримки Friedrich Naumann Foundation for Freedom ініціювала проєкт «Моніторинг вступу України до ЄС».

Дослідження проводиться у сферах верховенство права, вільне переміщення товарів та митниця, цифрова трансформація, соціальна політика та ринок праці, підприємництво та промислова політика, а також транспортна політика.

Моніторинг базується на методі Rapid Appreciate. Незалежні експерти профільних галузей здійснюють оцінювання відібраних «подій» і поточного стану справ у своїй сфері.

Як зазначили розробники, проєкт вирізняється зосередженістю на аcquis ЄС (правова система ЄС), а не вимогах Угоди про асоціацію. Крім того, проєкт досліджує не лише існуюче та заплановане законодавство, а й хід імплементації, для отримання більш реалістичної картини інтеграційного прогресу України. Результати цього моніторингу можуть бути використані під час переговорів про вступ урядами України та ЄС.

Автори проєкту запрошують ознайомитися з першими результатами моніторингу на сайті проєкту і під час презентації, що відбудеться 13 грудня о 15:30 в Києві. Реєстрація на подію доступна за посиланням (офлайн в Києві або онлайн в Zoom).

Більше можливостей грудня в громадянському суспільстві читайте тут. 

Зображення Центру Бендукідзе

Читайте також
Грудень: події, гранти, вакансії у громадянському суспільстві (постійно оновлюється)
Низка громадських організацій та рухів заявила про неприйнятність ревізії мовного законодавства під приводом європейської інтеграції
Дослідження Фонду Східна Європа: Лише 17 % громадських організацій отримали міжнародну допомогу після початку повномасштабного вторгнення
Ганна Гопко: Членство України в НАТО — єдина гарантія стійкого та тривалого миру на європейському континенті
Вступний іспит до ЄС: як Україна виконує рекомендації Єврокомісії
Європейський Союз розширює програму підтримки України
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Теги по теме
Евросоюз исследование Происшествия
Источник материала
Поделиться сюжетом