![Святкова страва з глибини віків: старовинний рецепт засипаної капусти до Різдва](https://thumbor.my.ua/NBHdCCp2Xxu5R3qcLE1syc_rh4s=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7847b16be51067b9d07708b8d1cdf82c.jpg)
Святкова страва з глибини віків: старовинний рецепт засипаної капусти до Різдва
Однією з таких страв є засипана капуста. Вона готується зовсім не важко, а смакує просто незабутньо.
Засипана капуста зі шкварками – покроковий рецепт
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Приготування:
- Квашену капусту відтисніть, наріжте, залийте холодною водою та поставте варити майже до готовності. Якщо капуста дуже кисла, то перед варінням її варто промити.
- Пшоно залийте окропом, залиште запарюватись на 15 – 20 хвилин, а потім злийте з нього воду.
- Збийте яйце, як на омлет. Перетріть його з пшоном, висипте зверху на капусту і не перемішуйте, поки не звариться пшоно. Вода має покривати крупу десь на 1 сантиметр.
- Цибулю наріжте кубиком, підсмажте до золотистості, додайте сметану і прогрійте.
- Вилийте засмажку в капусту й гарно перемішайте.
- Доведіть засипану капусту до смаку сіллю та перцем і продовжуйте варити.
- Тим часом наріжте цибулю дрібно, а підчеревину – шматками, як на шкварки.
- Смажте підчеревину, поки сало практично не витопиться, додайте цибулю, посоліть, поперчіть і готуйте до румʼяності.
- Накладіть в миску капусту, зверху додайте шкварки та подавайте.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)