Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня 2023 року

Атака на «Київстар» та Зеленський у США.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Протягом шести годин транслювали повтори.

Візит Володимира Зеленського до США у блоці «Ми — Україна» обговорили з політичним оглядачем та дипломатом Русланом Осипенком. Він сказав, що якщо не вдасться проголосувати допомогу у Конгресі, то США працюватимуть із союзниками, аби вони надали Україні допомогу. На думку Осипенка, політичне протистояння між американськими партіями вже перейшло на особистісний рівень боротьби Дональда Трампа та Джозефа Байдена. Крім того, гість сказав, що якщо Трамп стане президентом, то США перейдуть до ізоляціонізму й вийдуть із НАТО.

Про хакерську атаку на «Київстар» говорили з директором компанії Олександром Комаровим. Він сказав, що на момент розмови досі незрозуміло, коли вдасться відновити інфраструктуру компанії. І що війна проходить також у кіберпросторі: під час атаки було завдано максимального удару по ІТ-інфраструктурі «Київстар». 

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, розповідав про процес вступу України до Євросоюзу. За його словами, немає жодної країни в ЄС, яка б не хотіла там бачити Україну. Проте Угорщина хоче довше вивчати ризики такого вступу. Кулеба також сказав, що за результатами розмови з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петером Сіярто можна зробити висновок, що Угорщина не проти.

Також у блоці «Ми — Україна» показали інтерв’ю з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

У блоці Суспільного про візит Зеленського до США говорили з українським дипломатом Валерієм Чалим. Він розповів, що українська влада має показати реальний план реформ, а Байден може зробити перемогу України предметом своєї передвиборчої кампанії. 


Народні депутати Олексій Гончаренко («Європейська Солідарність») та Михайло Цимбалюк («Батьківщина») дискутували про реформу мобілізації. Обидва депутати зійшлись на тому, що необхідно визначити чіткі повноваження територіальних центрів комплектування та строки служби військовослужбовців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом