19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Артур Пройдаков порадив 5 сучасних книжок для українських підлітків
Артур Пройдаков порадив 5 сучасних книжок для українських підлітків

Артур Пройдаков порадив 5 сучасних книжок для українських підлітків

Український вчитель, який потрапив до топ-10 кращих світу, Артур Пройдаков поділився добіркою сучасних книжок для підлітків. Зокрема він зазначив, що радить читати якомога більше творів української літератури, проте якщо до вподоби зарубіжна – то читати її українською мовою.

Творами, які педагог радить прочитати підліткам, Пройдаков поділився в інтервʼю Євгену Проніну. Пропонуємо ознайомитися з книгами більш детально. 

5 книг, які радить прочитати Артур Пройдаков підліткам

"Інтернат", Сергій Жадан. За словами вчителя, це один з найкращих творів про сучасну російсько-українську війну. Дуже щиро, дуже емоційно і дуже по-кіношному. Як зазначає Пройдаков, книга читається дуже легко і робити це можна в декілька підходів.

"Чорний ворон. Залишенець", Василь Шкляр. Пригодницька історія, є екранізація. Педагог розповідає, що оповідання більш хлопчаче, проте важлива історична складова.

"Це Холодний Яр, початок ХХ століття. Це цікаво і для тих, хто хоче історію поновити і взагалі", – сказав кращий вчитель.

"Московіада", Юрій Андрухович. В творі зображена Москва, як пекло та лабіринт. Герой здійснює подорож з верхнього поверху гуртожитку до Московського метро. За словами педагога, в оповіданні відбувається прощання з Імперією. Вчитель підкреслив, що дуже цікаво, що Андрухович написав твір ще в 19992-му році і він досі читається і є актуальним.

"Точка нуль": "У нашу річницю десь на Донбасі", Артем Чех. Маленьке автобіографічне оповідання. У тексті йдеться про те, як до чоловіка-військового приїжджає дружина його провідати. Вони зустрічаються в готелі, спілкуються і на наступний день хлопець знову повертається на фронт, а жінка їде на мирну територію.

"Простими словами", Марк Левін, Ілля Полудьонний або Володимир Станчишин – "Стіни в моїй голові" – психологічна література. За словами Пройдакова, це дуже дуже цікаво. Він підкреслює, що зараз дуже багато перекладної літератури нон-фікшн. І в цих двох книгах запит на експертність в психології може бути реалізовано.

Також Пройдаков порадив почитати книги дівчатам, зокрема Люко Дашвар – "Село не люди" та "Молоко з кровʼю".

Раніше OBOZ.UA розповідав, що директори шкіл вказали важливу причину погіршення якості освіти в Україні.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом