19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Помирають в дорозі до лікарні: на окупованій Луганщині серйозні проблеми з медициною
Помирають в дорозі до лікарні: на окупованій Луганщині серйозні проблеми з медициною

Помирають в дорозі до лікарні: на окупованій Луганщині серйозні проблеми з медициною

Про це 24 Каналу розповів колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, зауваживши, що з початку окупації місцеві медичні заклади перелаштувалися на лікування поранених загарбників. Цивільним можуть допомогти лише у випадку, якщо ситуація дійсно критична.

Обладнання просто вивезли

Як наголосив Гайдай, з початку повномасштабного вторгнення загарбники повивозили медичне обладнання з менших населених пунктів регіону до Луганська.

Там пишалися, що відкрили ціле "містечко". Так вони унеможливили допомогу для цивільних. Та й поранені окупанти помирають в дорозі до лікарні,
– сказав Гайдай.

Ще одна проблема для цивільних – російський паспорт. Без цього папірця неможливо пройти процедури на кшталт діалізу або ж отримати інсулін. Часто навіть не вдається додзвонитися до швидкої допомоги через постійні проблеми зі зв'язком.

Зробити це вкрай важко. А якщо ще й людина живе поблизу лінію фронту і таки намагається додзвонитися до швидкої… Її взагалі можуть на підвал забрати. Бо росіяни побоюються, що хтось передасть інформацію українським військовим,
– зазначив Гайдай.

Втрати Росії у війні проти України: коротко

  • Росія зазнала колосальних втрат з початку повномасштабного вторгнення і серед особового складу, і серед військової техніки. Все почалося 24 лютого 2022 року.
  • Так, станом на 2 січня Росія втратила понад 360 тисяч особового складу. А за 1 січня ця цифра зросла ще на 810 одиниць.
  • Також українські військові знищили 5990 ворожих танків, 11100 бойових броньованих машин, 8531 артилерійську систему, 945 РСЗВ, 626 засобів ППО, 329 літаків тощо.
Теги по теме
Оккупированные территории
Источник материала
Поделиться сюжетом