У Львові за рік пересадили 128 донорських органів
У Львові за рік пересадили 128 донорських органів

У Львові за рік пересадили 128 донорських органів

У Львові за 2023 рік провели рекордну кількість трансплантацій і пересадили 128 донорських органів.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради, передає Укрінформ.

“У 2023 році хірурги Першого медичного об’єднання Львова подарували шанс на життя багатьом пацієнтам з різних куточків України. За цей час вони виконали 128 трансплантацій органів - серця, печінки та нирки, а також легені”, - йдеться в дописі.

У Львові за рік пересадили 128 донорських органів - Фото 1

У міськраді зазначили, що за рік львівські медики пересадили 12 сердець, 95 нирок, 17 печінок, 2 легень та вперше в Україні – один комплекс: підшлункова залоза та нирки. Також медики провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

У Львові за рік пересадили 128 донорських органів - Фото 2

Більшість трансплантацій львівські лікарі проводили спільно зі спеціалістами лікарні “Феофанія”, Інституту серця МОЗ України та Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.Шалімова НАМН України.

“Ми безмежно вдячні нашим лікарням-партнерам з різних куточків України за співпрацю, бо без їхньої допомоги ми б не досягли таких успішних результатів”, - наголошують у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

За даними Центру, за рік там провели 15 успішних трансплантацій нирок діткам, наймолодшому пацієнту виповнилося лише 7 років.

Загалом за три роки у Першому медичному об’єднанні Львова пересадили 301 донорський орган, давши людям шанс на повноцінне життя.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 2023 року в Україні провели 585 трансплантацій органів.

Фото: city-adm.lviv.ua

Теги по теме
Львов Медицина
Источник материала
loader
loader