19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Оля Полякова, Макс Барських, Monatik: як рік змінив українських зірок
Оля Полякова, Макс Барських, Monatik: як рік змінив українських зірок

Оля Полякова, Макс Барських, Monatik: як рік змінив українських зірок

Підсумки року 2023 — як змінився український шоу-бізнес

Торік став для українського шоу-бізнесу знаковим. Незважаючи на війну, йому вдалося відродитися. "Телеграф" підбиває підсумки та згадує найяскравіші та знакові події 2023 року.

Повернення концертів та шоу

Відродження українського шоу-бізнесу розпочалося досить символічно. Наприкінці весни 2023 року Артем Пивоваров дав два концерти у палаці "Україна". Нагадаємо, що ця будівля була пошкоджена вибуховою хвилею 31 грудня 2022 року і після цього здавалося, що виступ тут ми побачимо не скоро. На той час концерти українських артистів відбувалися лише в метро і це були благодійні виступи для ЗСУ, медиків, поранених та політиків. Виступів, на які можна купити квиток або потрапити на нього без контрамарки, практично не було.

Слідом за цим один за одним пішли виступи не лише в "Україні", а й на більших майданчиках країни. У Палаці спорту виступили Макс Барських, "Скай" та "ТіК". У Stereoplaza — Latexfauna і YAKTAK.

А разом із концертами повернулися і повноцінні шоу. Це, як правило, не були виступи, де на сцені окрім соліста та мікрофона немає більше нічого. Артисти не поскупилися і вклали кошти ще й у спецефекти. І це були не просто спалахи вогнів. Це були продумані та опрацьовані візуальні шоу з використанням нових технологій. Особливо яскраво це виглядало на концертах MONATIK та Оля Полякова.

Прощання із зірками

Якщо у 2022 році багато зірок говорили про те, що готові перечекати складні часи, оскільки у них достатньо заощаджень. То 2023 року вони активно почали виступати. З одного боку, кожному таки потрібні гроші. З іншого боку, повернутися на сцену в складний період потрібно було для того, щоб не випасти з обойми. Поки гранди перечікували ситуацію, думаючи якою мовою співати і чи знижувати свій гонорар, з’явилося багато молодих артистів, що розкрутилися через TikTok і стрімінги.

У результаті Олімп почав так стрімко змінюватися, що вимушена пауза для деяких зірок могла перетворитися на фінальну точку. На думку ряду продюсерів, саме так і сталося з Потапом та Олегом Винником. Повернення на велику сцену для них практично неможливо.

Навіть якщо в Україні і є достатня кількість людей, які бажають побувати на їхньому виступі, це зовсім не гарантія того, що такий концерт зможе відбутися. І скасування травневого виступу Світлани Лободи у Києві зайве тому підтвердження.

Зоряні волонтери

Особливістю українського шоу-бізнесу у воєнний час стало те, що майже кожен концерт перетворюється на благодійний аукціон. Але саме 2023 вніс свої корективи. Якщо у 2022 році популярному артисту достатньо було просто викласти пост у соцмережі про те, що він проводить збирання грошей на потреби ЗСУ, як протягом кількох днів на рахунку збиралися сотні тисяч і навіть мільйони гривень. Але з 2023 року для цього вже знадобилося більше винахідливості. На початку зірки почали виставляти на аукціони свої речі, а потім створювати спеціальні номери. Зокрема, Dantes з командою українських стендаперів та коміків із "Ліги сміху" створили один із найуспішніших торік перфомансів. Вони зняли пародію на кліп до культової пісні Backstreet Boys "I Want It That Way". І, як наслідок, протягом 12 годин зібрали 7 мільйонів гривень на ударні безпілотники. А наприкінці року вони повторили свій перфоманс, але вже з піснею "Last Christmas" гурту Wham! та зібрали вже 3 мільйони гривень.

View this post on Instagram

A post shared by Кедр з Воробушка (@mc_svarka)

Источник материала
Поделиться сюжетом