12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Смерть ексзаступниці генпрокурора у Києві: що відомо про Ольгу Колінько
Смерть ексзаступниці генпрокурора у Києві: що відомо про Ольгу Колінько

Смерть ексзаступниці генпрокурора у Києві: що відомо про Ольгу Колінько

У середу, 10 січня, у власному житлі у Києві знайшли мертвою колишню заступницю генерального прокурора України Ольгу Михайлівну Колінько, а у сусідній квартирі – її доньку Ярославу.

«За попередніми даними, жінки померли в різний час – мати приблизно два місяці тому, а донька приблизно три тижні тому. Тіла жінок були передані на судово-медичну експертизу, в результаті неї встановлять причини смерті та приймуть подальші процесуальні рішення», – зазначила речниця Нацполіції Олена Бережна.

Відомо, що 71-річна Ольга Колінько уже багато років тяжко хворіла. За нею доглядала донька, яку знайшли мертвою у сусідній квартирі, що також належала родині.

Ольга Колінько народилася 11 січня 1952 року в м. Березань Баришівського району Київської області. У 1976 році закінчила юридичний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Правознавство». З жовтня до грудня 1969 року працювала секретарем судового засідання народного суду Московського району Києва, з січня до травня 1970 року – секретарем судового засідання народного суду Залізничного району Києва. Із серпня 1970 до червня 1971 року – судовий виконавець народного суду Ленінського району Києва.

Ольга Колінько двічі обіймала посаду заступниці генерального прокурора України: у 1993- 2000 роках та у 2003-2005 роках. За часів президентства Леоніда Кучми у 2001-2003 роках вона очолювала комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Колінько вела справи проти колишнього віцеспікера Олександра Ткаченка, помічника голови Верховної Ради Олександра Мороза. Вона була однією з головних слідчих у справі експрем'єра Павла Лазаренка – врешті-решт політик відсидів у в'язниці у США сім з половиною років та сплатив штраф, там же він вийшов на свободу у 2012-му і до України не повертався.

У 2005-му Колінько звільнив тодішній генеральний прокурор Святослав Піскун, якого експосадовиця називала нелегітимним та стверджувала, що той вів комерційну діяльність під час перебування на посаді.

Ользі Колінько неодноразово пророкували пост генерального прокурора України, але головне крісло ГПУ вона так ніколи й не зайняла.

Источник материала
Поделиться сюжетом